Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893687    








Honlapkeszites

Cseresnyés: a nemzet jóléte csak munkaalapú társadalommal alapozható meg

A nemzet jóléte csak munkaalapú társadalom építésével alapozható meg - hangoztatta Cseresnyés Péter, a nemzetgazdasági tárca munkaerõpiacért és képzésért felelõs államtitkára az Európai Unió tagállamai közötti munkabérkülönbségek csökkentése érdekében címmel rendezett politikai vitanapon hétfõn az Országgyûlésben.     

Az államtitkár úgy fogalmazott: mindenki, aki dolgozik, érdekelt abban, hogy a bére minél magasabb színvonalat érjen el. Ahhoz, hogy megfelelõ béreket lehessen fizetni, megfelelõ gazdasági feltételekre és olyan munkahelyekre van szükség, ahol képesek az elvárt színvonalú bért a munkavállalóknak kifizetni - fejtette ki Cseresnyés Péter, hozzátéve: szükség van olyan munkavállalókra is, akik az adott feladatot el tudják végezni.


Az államtitkár vitaindítójában beszélt arról is, hogy a KSH legfrissebb adatai szerint a foglalkoztatottak száma közel 4,4 millióra nõtt, míg a munkanélküliek száma mintegy 200 ezerre esett vissza. A rendszerváltás óta soha nem volt ilyen magas a foglalkoztatottság, és ilyen alacsony a munkanélküliség – rögzítette. MTI Fotó: Máthé Zoltán

MTI - Kanizsa



2017-04-10 17:25:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül