Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891383    








Honlapkeszites

Húsvét elõtt a boltokban

Elindult a vásárlási láz, de jellemzõen kisebb és más jellegû ajándékokat keresnek ilyenkor az emberek. „A húsvét nem karácsony”- fogalmazott Híradónknak ma az egyik mûszaki áruház vezetõje. Szerinte sokan vásárolnak ilyenkor is, de nincs akkora tumultus, mint karácsonykor. Más üzletekben azonban érezhetõ a húsvét közelsége, az elmúlt hétvégén ugyanis mozogni is alig lehetett bizonyos boltokban. Az igazi nagy rohamra a következõ pár napban számítanak az üzletekben.


Az édességpolcokat töltik az egyik a kanizsai áruházban, a hétvégén ugyanis annyian vásároltak, hogy szinte kiürült az állványok. Nagy a válogatás a húspultnál, mindenki a legjobb sonkát keresi húsvétra. De nemcsak az élelmiszerüzletekben vásárolnak ilyenkor az emberek, hanem például a játékboltban is. A vásárlók többsége szerint ugyanis a csokoládé mellett a játék a legnépszerûbb ilyenkor. "A gyermekeknek -azt gondolom- ez a legkedvesebb, amíg aprók és picik. Az unokáim még picik, 1 éves és 4 éves unokáim vannak, és azért választunk játékot. Hasznos dolgot is szoktunk választani, ruhanemût is, de a játék az nagyon fontos egy gyermek számára – úgy gondolom" - mondta Metzné Bolla Zita.

Alig pár vásárló volt csak hétfõn ebben a mûszaki áruházban, az elmúlt hetekben azonban sokan vásároltak apró ajándékokat, például turmixgépet vagy mikrohullámú sütõt. "A húsvét ugye nem karácsony, abszolút nincs akkora roham, nincs egy Black Friday elõtte. Most ugyan voltak ezek a Glamour napok, ami nyilván egy élénkülést hozott a piacon. Igazából a kisebb értékû termékeket vásárolják, de persze fogy azért minden egyéb más is" - vélekedett Kaiser Attila, az Expert Nagykanizsa üzletvezetõje.

A Kanizsa Centrum vezetõsége szerint az elõzõ hétvégén tömegek voltak az üzletekben. "Volt egy országos vásárlási hétvége, ennek áruházunk is részese volt különbözõ márkákkal, illetve kiegészítõ programokkal, akciókkal éltünk mi is. Ennek eredményeképpen jelentõs forgalomnövekmény tapasztalható az elmúlt hétvégét illetõen" - hangsúlyozta Vörös Vivien Melinda, a Kanizsa Centrum Bevásárlóközpont marketing vezetõje.

Az igazi húsvéti rohamra viszont a következõ pár napban lehet számítani. Mivel azonban nagypénteken zárva lesznek az üzletek, így elképzelhetõ, hogy szombaton mozdulni sem lehet majd az üzletekben.

Kanizsa TV - Kanizsa



2017-04-11 05:30:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül