Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891559    








Honlapkeszites

Varga: világszínvonalú cég szaktudásával épül a zalaegerszegi tesztpálya

Világszínvonalú létesítmény valósul meg Magyarországon azzal, hogy egy 70 éves jármûipari tapasztalattal rendelkezõ, az önvezetõ autók fejlesztése területén is a világelsõk közé tartozó cég szaktudásával épül fel a zalaegerszegi tesztpálya - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán Budapesten a tesztpálya tervezési feladatairól szóló szerzõdés aláírásának alakalmából.


A tesztpálya tervezésérõl szóló megállapodást a Nemzetgazdasági Minisztérium irányítása alatt álló Autóipari Próbapálya Zala Kft. képviselõje a Fõmterv Mérnöki Tervezõ Zrt. írta alá a Horiba Mira Ltd. konzorciumával.     

A miniszter hangsúlyozta: a szerzõdés megkötésével a projekt a tervezett ütemben és a meghatározott tartalommal valósul majd meg. Kiemelte: a tesztpályával olyan nagyberuházást indított el a kormány, amellyel Magyarországnak a jármûgyártás területén meglévõ jó pozícióját tovább kívánja erõsíteni, egyben hozzájárul a kutatás-fejlesztés elmúlt évtizedekben elért eredményeinek megõrzéséhez, erõsítéséhez.

MTI - Kanizsa



2017-04-19 12:03:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül