Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892092    








Honlapkeszites

Ismét két és fél ezren szerezhetnek hivatásos jogosítványt ingyen

Újabb 2500 hivatásos gépjármûvezetõi jogosítvány megszerzését biztosítja ingyen a munkaerõ-piaci változások segítése program a pénteken induló képzéseken - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerõpiacért és képzésért felelõs államtitkára az MTI-vel.


A 2,09 milliárd forint hazai forrásból megvalósuló képzés a szállítmányozási szektor szakember-utánpótlását segíti. "A logisztikai ágazat rohamos fejlõdésével a közúti áruszállítás versenyképességének javítása kulcsfontosságú tényezõ Magyarország számára, ezért a szektorban fellépõ szakemberhiány utánpótlását mielõbb biztosítani kell" - fogalmazott Cseresnyés Péter.     

Továbbra is jelentõs az érdeklõdés mind a magánszemélyek, mind a munkaáltatók körébõl a gépjármûvezetõi képzések iránt. A csaknem 12 ezer vállalkozás által üzemeltetett 62 ezer jármû megköveteli a folyamatos munkaerõ-utánpótlást, évente 500-1000 új gépjármûvezetõ munkába állása szükséges folyamatosan, a meglévõ hiány pótlása mellett - tette hozzá az államtitkár.     

Az OFA Nonprofit Kft. a képzésre 638 munkáltatóval kötött együttmûködési megállapodást 2017. március végéig. A vállalatok között van kisvállalat, amelynek egy emberre van igénye, de több száz embert felvenni szándékozó nagy cég is. Újabb 400 munkáltatóval hamarosan várható a megállapodás.     

A jelentkezõk képzése a munkáltatói szándéknyilatkozatok vagy tanulmányi szerzõdések benyújtása és megkötése után indulhat, ezzel is elõsegítve a támogatottak elhelyezkedését. A program hozzájárul a foglalkoztatás bõvítéséhez, hiszen konkrét munkaerõigényekre alapozott képzések segítségével biztosítja a vállalatok növekedéséhez szükséges munkaerõt - emelte ki Cseresnyés Péter.     

A képzésre magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akiknek munkaerõ-piaci státusza képzéssel, munkaerõ-piaci szolgáltatással mozdítható elõre.     

Az elsõ képzések a programra már korábban jelentkezõkel indulnak. Az új érdeklõdõk a tervek szerint júniusban jelentkezhetnek majd a program regisztrációs felületén, a www.ofa.hu-n - közölte az államtitkár.

MTI - Kanizsa



2017-04-21 07:32:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül