Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892273    








Honlapkeszites

Zala megyében 12 százalékkal csökkent az álláskeresõk száma

Zala megyében 12 százalékkal csökkent az álláskeresõk száma az idén márciusra az elmúlt év azonos idõszakához képest - közölte a kormányhivatal foglalkoztatási fõosztálya pénteken az MTI-vel.


Márciusban 9278 álláskeresõt regisztráltak a megye kirendeltségein, a nyilvántartottak száma ezerrel haladta meg a februárit.     

A fõosztály adatai szerint az elmúlt 2 évben is több százzal emelkedett márciusban a nyilvántartott álláskeresõk száma. A növekedés legfõbb oka, hogy az elõzõ évrõl áthúzódó közfoglalkoztatási programok jelentõs része február végén befejezõdött. A március elejétõl újra induló programok létszámfeltöltése folyamatosan történik, ezért mérséklõdött a közfoglalkoztatásban résztvevõk száma.     

Zala megyében a gazdaságilag aktív népesség 7,3 százaléka volt nyilvántartott álláskeresõ március végén: a mutató értéke az egy évvel korábbinál 1 százalékponttal alacsonyabb, a februárinál pedig 0,8 százalékponttal magasabb volt.     

Az év harmadik hónapjában az elsõdleges munkaerõpiacon ezer új álláshely volt Zala megyében.     

A hónap során 2,5 ezer álláskeresõt regisztráltak, közülük kevesebb mint százan szerepelnek elsõ alkalommal a nyilvántartásban. A regisztráltak nagy része korábban a közfoglalkoztatásban dolgozott.     

Az álláskeresõk 20 százaléka, 1,8 ezer ember tartósan, egy évnél régebben, folyamatosan álláskeresõ, míg egy évvel korábban még 23 százalék volt az arányuk.     

A megyében folyamatosan mérséklõdik a pályakezdõ álláskeresõk száma is: március végén az álláskeresõk 8 százaléka, 746 fiatal volt pályakezdõ, ezzel szemben tavaly több mint ezren kerestek állást a kirendeltségek segítségével. Az elsõ negyedévben 180 pályakezdõt regisztráltak elsõ alkalommal Zala megyében, 30-cal kevesebbet, mint egy évvel korábban.

MTI - Kanizsa



2017-04-22 03:24:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül