Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893057    








Honlapkeszites

Állásbörze: A balatoni szezonra való felkészülést segítette a kamara és a kormányhivatal Keszthelyen

A térség munkaadói nemcsak az illetékes hatóságok tájékoztatóin vehettek részt, hanem bemutatták az általuk kínált munkalehetõségeket is.


Szakács Aliz jelenleg regisztrált álláskeresõ, a hévízi gyógyfürdõ és egy cukrászüzlet standjánál is érdeklõdött a rezi hölgy. Azt mondja, bízik benne, hogy talál munkát és akkor nem külföldre, vagy nagyobb városba mennie dolgozni. „Eladó, pultos, felszolgáló, mindegy csak dolgozni lehessen szerintem. Aki akar dolgozni az itt megtalálja a munkalehetõséget magának" - mondta el Szakács Aliz.

Összesen 21 cég kínálta a munkalehetõségeket a börzén, a kisebb vállalkozásoktól kezdve a nagyobb szállodákig. Fõleg szakácsot, felszolgálót és recepcióst keresnek a térségben. A tendencia továbbra is fennáll, hogy a munkáltatók nem találnak megfelelõen képzett munkaerõt. A problémát képzésekkel és támogatásokkal kívánja orvosolni a Kormányhivatal. „Szakács, pék és egyéb képzéseink is lesznek az idei képzési listánkon és ezen kívül a munkáltatókat különbözõ támogatásokkal is tudjuk ösztönözni, bértámogatásokkal, bérköltség támogatásokkal, kifejezetten programjaink vannak a 25 év alatti pályakezdõ munkavállalók részére is, ami mind hasznos lehet arra, hogy egymásra találjon munkáltató és munkavállaló" - fogalmazott Árok Krisztina a ZMKH Családtámogatási és Társadalombiztosítási Fõosztály Egészségbiztosítási Osztályának vezetõje.

Jogszabályi változásokról, a várható nyári ellenõrzésekrõl és pályázati lehetõségekrõl is tájékozódhattak a munkáltatók a rendezvényen. A „Felkészülés a szezonra” címû programot évek óta megszervezi a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Keszthelyi Térségi Szervezete. A Zala Megyei Kormányhivatal partnerségével a hatósági tájékoztatók kiegészülhettek egy térségi állásbörzével. „Ez több szempontból is úgy látjuk, hogy jó ötlet volt, hiszen egy adott napon tudják ezt a két dolgot a vállalkozók megcsinálni. Kapnak egy tájékoztatást, ugyanakkor esetleg munkatársat is találnak" - mondta el Bangó László a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Keszthelyi Térségi Szervezetének elnöke.

További újdonság, hogy a szakgimnáziumokat is bevonták a programba. Az iskolákból szervezetten érkeztek a diákok, akik nem csak a munkalehetõségekkel, hanem például álláskeresési technikákkal is megismerkedhettek.

Kanizsa TV - Kanizsa



2017-04-23 05:45:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül