Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948716    








Honlapkeszites

Vigyázzunk magunkra

A WHO adatai szerint az utóbbi évtizedekben a fejlett országokban a szív- és érrendszeri betegségek állnak a halálozási statisztikák élén.


Az ezredforduló utáni években a halálozás 29 százalékát a szív- és érrendszeri betegségek okozták. A hipertónia közelgõ világnapja alkalmából a Király Nõi Klub elõadásán a sokakat érintõ magas vérnyomásról, valamint a szív- és érrendszeri betegségekrõl volt szó. A WHO adatai szerint az utóbbi évtizedekben a fejlett országokban ezek a betegségek állnak a halálozási statisztikák élén.

A magas vérnyomás, valamint a szív- és érrendszeri betegségek az adatok szerint egyre fiatalabb korosztályt érintenek. A szakemberek a megelõzés fontosságára hívják fel a figyelmet. „Egy 40 éves kort elérõ fiatalembernek mindenképp – attól függetlenül, hogy nincs panasza – igenis el kell mennie a háziorvosához, egy labort csináltatni, vagy legalább egy vérnyomásmérés történjen meg. Ugyanis ez is egy olyan néma kór, mint a cukorbetegség. Nem fáj” – mutatott rá dr. Némethné dr. Ignácz Andrea, a Király Nõi Klub vezetõje.

Dr. Bazsó Judit fõorvos szerint a civilizált világban kockázati csapdák leselkednek, ezek elõl pedig nem lehet elbújni. A belgyógyász-kardiológus úgy fogalmazott: a környezet és a stresszhelyzetek körbeveszik az embereket. Mint hangsúlyozta: „A környezeti tényezõk mellett ott vannak a hajlamosító tényezõk. A velünk született, öröklött dolgok, amelyek az egészségünket, a mindennapi létünket komolyan befolyásolják. Akkor mit tudunk tenni? Vagy gyógyítjuk, vagy megelõzzük. Ezt a kettõt együtt tesszük ezen betegségek vonatkozásában.” A WHO adatai szerint az utóbbi évtizedekben a fejlett országokban a szív- és érrendszeri betegségek állnak a halálozási statisztikák élén. Az ezredforduló utáni években a világon évente mintegy 17 millió ember halt meg ilyen betegségekben, ez az összhalálozás 29 százalékát jelentette.

Kanizsa TV - Kanizsa



2017-04-26 04:46:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül