Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948222    








Honlapkeszites

Aki elfogad, maga is ad

December 5-én, szombaton 9 és 15 óra között várják a tiszta, jó minõségû ruhát, használati tárgyat, tartós élelmiszert a palini templom nyáron elkészült közösségi termébe – tudtuk meg az immár húsz éve szorgoskodó szervezõktõl. Az adományok a Karitász közvetítésével jutnak el a rászorulókhoz.

- Segítséget elfogadni, tudom, sokszor nehéz. – fûzte hozzá a hírhez az Alsótemplom megszépítése miatt városszerte becsült Horváth Lóránt plébános. – Ám aki elfogad, tulajdonképpen maga is ad. Lehetõséget, hogy jót tegyünk, hogy felülemelkedjünk saját önzésünkön. Gondoljanak erre a nehéz helyzetbe jutottak, boldog emlékû II. János Pál pápa tanított így. Közbevetõleg, bizonyára sokan örülnek annak, hogy jövõre várható a lengyel pápa boldoggá avatása.


- Hallottam, legutóbb a murakeresztúri hittanosokkal együtt kirándultak az alsótemplomi gyerekek Gelsére.
- Tartalmas közösségi programokat kínálunk egész évben a kisebb és nagyobb ifjúságnak. Balatonedericsi túránkat a Csodabogyós barlangba máig emlegetik az ifik. Adventi kézmûves mûhely lesz a legközelebbi, vasárnaponként pedig idézeteket osztogatnak a gyerekek, mosolyra indítva azokat is, akik megkeseredtek. Tapasztalják csak meg, adni jó!
- A jókedv ragadós. Ezért készülnek újabb CD-vel?
- Fésûs Éva meséi kötik össze azokat az énekes-mesés lemezeket, melyeket plébániánk adott ki az elmúlt években. Úgy látszik, kimeríthetetlen kincsesládába nyúltunk…
- A Kanizsa olvasói már ismerhetik Iváncsits Tamás rockoperáit.
- Valóban, városunk szülöttének – elneveti magát – nagyatádi vagyok, de már kanizsaiként beszélek. Tehát a Bólyon kántorkodó Tamás dalait, rockoperáit sokan szeretik. A vértanú Brenner Jánosról szóló A jó pásztor után a Péter és Néró címû kerül bemutatásra a HSMK-ban december 11-én, pénteken 18.30-kor. Ugyanaz a csapat adja elõ, mint az elõzõt, a bólyiak, a szerény 300 forintos belépõ a terembérlethez járul hozzá.
- Az idõsebbeknek mit ajánl?
- Keddenként hatkor a plébánián jó szellemû filmeket vetítünk. Bár december 8-án lesz az idei utolsó ilyen alkalom, a jövõ évben bizonyára folytatjuk.
- Közeledik, már el is kezdõdött a Karácsony elõtti vásárlási láz. Errõl mi a véleménye?
- Senki nem az ajándéknak örül, hanem az ajándékozó szeretetének. Ne feledkezzünk meg errõl a személyességrõl, így lehet majd boldog a Karácsony esténk.

P.J.



2009-11-26 08:50:17


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül