Ma 2024. 11 22.
Cecília, Filemon napja van.
Látogatók száma : 57021552    








Honlapkeszites

GasztroKanizsa: A család egyik kedvence

Nyíriné Kovács Eszter a húsvétra négyfajta süteménnyel készült, ezek közül nem maradhatott ki a madártej szelet sem. A fiatalasszony nagy rajongója a különleges süteményeknek, de gyûjteményét klasszikus, jól bevált receptek is gazdagítják. Sütés iránti szenvedélye a gyermekkorra vezethetõ vissza, ma már saját gyermekei segédkeznek neki, ugyanúgy, mint õ egykor az édesanyjának.


Eszti nem sajnálja az idõt a sütemények készítésére, bár kereskedelemben dolgozik, így, mint fogalmazott, sokszor elõfordul, hogy éjjel készül el a hétvégére, vasárnapra, vagy ünnepnapra tervezett édesség.

- De a sütés engem nyugtat, kikapcsol az egész napos munka után – szögezte le.

A madártej szelet hozzávalói

Tészta: 8 tojásfehérje, 8 evõkanál kristálycukor, 8 evõkanál liszt, egy kevés sütõpor (ebbõl piskótatészta készül)

Krém: 2 kanál porcukor, 25 dkg Rama margarin (habosra keverni), 8 tojássárgája, 6 dl tej 5 evõkanál liszt, 3 evõkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor. Ezt fel kell fõzni, és a vajas krémmel összekeverni, fontos, hogy csak akkor, ha kihûlt.

Díszítés: 4 dl tejszín, 1 csomag habfix A piskótára kerül a kihûlt krém, majd a felvert tejszínhab. Tortadarával díszíthetjük a süteményt.



2017-04-28 10:45:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül