Ma 2024. 11 22.
Cecília, Filemon napja van. Látogatók száma : 57021552 |
||||||||||
|
GasztroKanizsa: A család egyik kedvence Nyíriné Kovács Eszter a húsvétra négyfajta süteménnyel készült, ezek közül nem maradhatott ki a madártej szelet sem. A fiatalasszony nagy rajongója a különleges süteményeknek, de gyûjteményét klasszikus, jól bevált receptek is gazdagítják. Sütés iránti szenvedélye a gyermekkorra vezethetõ vissza, ma már saját gyermekei segédkeznek neki, ugyanúgy, mint õ egykor az édesanyjának. Eszti nem sajnálja az idõt a sütemények készítésére, bár kereskedelemben dolgozik, így, mint fogalmazott, sokszor elõfordul, hogy éjjel készül el a hétvégére, vasárnapra, vagy ünnepnapra tervezett édesség. - De a sütés engem nyugtat, kikapcsol az egész napos munka után – szögezte le. A madártej szelet hozzávalói Tészta: 8 tojásfehérje, 8 evõkanál kristálycukor, 8 evõkanál liszt, egy kevés sütõpor (ebbõl piskótatészta készül) Krém: 2 kanál porcukor, 25 dkg Rama margarin (habosra keverni), 8 tojássárgája, 6 dl tej 5 evõkanál liszt, 3 evõkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor. Ezt fel kell fõzni, és a vajas krémmel összekeverni, fontos, hogy csak akkor, ha kihûlt. Díszítés: 4 dl tejszín, 1 csomag habfix A piskótára kerül a kihûlt krém, majd a felvert tejszínhab. Tortadarával díszíthetjük a süteményt.
MAGAZIN ROVAT >>> |
FRISS HÍREK
15:22 - Indul a Filmklub
11:44 - Évadkezdés a Hölgyklubban
09:52 - A csonthéjba zárt egészség
05:10 - Emlékül
05:05 - Idõsek sportnapja
04:39 - Fókuszban a madarak
16:16 - Ünnepi program - Október 6.
14:52 - Figyelem! Idõpontváltozás!
|