Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949427    








Honlapkeszites

Reklámok és helyi védelem

A legutóbbi ülésén tizenhárom napirendi pontot tárgyalt meg a Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Idegenforgalmi Bizottság.

A város területén történõ reklámok és hirdetõberendezések elhelyezésének szabályairól szóló rendelet megalkotásában ellentmondásokat találtak a bizottság tagjai. Mivel további finomítást, kidolgozást igényel az elõterjesztés, azt javasolják a polgármesternek, a közgyûlés vegye le a napirendjérõl az elõterjesztést.


Az építészeti örökség helyi védelmérõl, a gépjármû várakozóhelyek létesítésérõl, valamint a közterületek és közterület jellegû területek használatáról szóló rendeletek módosítására elõterjesztett javaslat szerint a közelmúltban beruházói igény merült fel a Kölcsey út 2. számú, helyi védelem alatt álló ingatlan (volt Muskátli cukrászda) felújítása, tetõtérbeépítése ügyében. A társasház értékesíteni kívánja az épület tetõterét, melyben a vállalkozó két újabb lakást, illetve irodákat kíván kialakítani, egyúttal viszont a társasház homlokzatát, tetõszerkezetét felújítaná. A vállalkozó azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy az épület külsõ homlokzati felújítását, a helyi védelem alatt álló érték megmentését a rendelettel szabályozott kötelezõ közterület használati, parkolóhely megváltási, illetve közmûfejlesztési hozzájárulási díjakat ezen épület vonatkozásában engedje el, ezzel támogatva a helyi védelem ügyét. – A vállalkozó csak akkor vállalja az építkezést, ha kedvezményt kap – mondta Papp Nándor bizottsági elnök. Ebben az esetben ötven százalékos tulajdonos az önkormányzat, és a homlokzat felének felújítása az õ dolga. Bár a bizottság nem így döntött, Papp Nándor véleménye szerint a homlokzat korrekt felújításának ötven százalékos összegét el kell engedni ebben az esetben. A Muskátli épületére pedig amúgy is ráférne a felújítás.

B.E.



2007-10-30 11:53:40


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül