Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949285    








Honlapkeszites

Közszolgáltatási díjakról, támogatásokról

Egy perces néma felállással emlékezett meg a közgyûlés a közelmúltban elhunyt Tüskés Tibor íróról, irodalomtörténészrõl, szerkesztõrõl, városunk díszpolgáráról.

A munka mintegy két órás zárt üléssel folytatódott. A zárt ülés napirendi pontjai között szerepelt „Az Év Vállalkozása” emlékplakett, valamint a „Zala Megye Fejlesztéséért” Díj adományozására elõterjesztett javaslat. Korengedményes nyugdíjazás engedélyezése az önkormányzat intézményeiben, a Baumeister kft. kérelme, és tulajdonosi hozzájárulás az önkormányzat tulajdonában lévõ 098/8. hrsz-ú ingatlanon található lovastusapálya és tribün átépítéséhez, felújításához. Döntés született a méhnyakrák elleni védõoltás önkormányzat általi finanszírozására. A közgyûlés 20 millió forintot biztosít a jövõ évi költségvetésben a városban élõ 13-14 éves életkorú, a város iskoláinak 8. osztályában tanulmányait folytató 307 leánygyermek részére.


A nyílt ülésen a testület elfogadta a város 2009. évi költségvetésének I-III. negyedévi végrehajtásáról szóló tájékoztatót, és módosításokkal az önkormányzat 2010. évi költségvetési koncepciójára elõterjesztett javaslatot. A vitában Halász Gyula önkormányzati képviselõ faragó bizottság felállítását kérte, amit meg is szavaztak. Dr. Fodor Csaba a két önkormányzati médium összevonására tett javaslatot, de ez nem ment át a szavazáson. Nem szavazták meg a városatyák a 20 millió forintos polgármesteri keretet sem.
A Kanizsai Dorottya Kórház felújítási, karbantartási, gép mûszer beszerzési és javítási kiadásaira kért 110 millió forintos igényérõl úgy döntött a testület, hogy két részletben szavazza meg a kért összeget. Idén 55 millió forintot kap a kórház, és a jövõ évi költségvetés terhére szintén 55 milliót.
A közszolgáltatási díjak 2010. évi megállapítása kapcsán az a döntés született, hogy a települési folyékony hulladék elszállítása 3,5 százalékkal, a helyi tömegközlekedés díja 3 százalékkal, a kéményseprõ-ipari szolgáltatás 5,5 százalékkal emelkedik.
Engedélyezte a testület a Halis István Városi Könyvtárnak a 2010-es költségvetési évben egy év idõtartamra 1 fõ „könyvtári közmunka koordinátor” foglalkoztatását havi bruttó 100 ezer forint plusz járulék bérrel, melynek forrását a mozgókönyvtári feladatokra kapott kistérségi normatívából biztosítja a könyvtár.
A közgyûlés napirendjén többek között még szerepelt a krízishelyzetbe került, lakáscélú hitellel rendelkezõ személyek támogatásáról szóló rendelet megalkotása, a szociális szolgáltatásokról és a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti ellátásokról szóló rendelet módosítása, az önkormányzat saját halottjává nyilvánítás szabályozásáról szóló rendelet alkotására elõterjesztett javaslat. Az oktatási-nevelési intézményvezetõi pályázatok kiírása, a 2010. évi Nõi Egyéni Országos Sakk Bajnokság döntõjének Nagykanizsán történõ megrendezésére elõterjesztett javaslat, a „Hazavárunk” ösztöndíj pályázat 2010. évi finanszírozásához szükséges forrás biztosítására elõterjesztet javaslat, Szekeres Emil festõmûvész olajfestményének megvásárlására, és Erzsébet királyné szobor felállítására elõterjesztett javaslat.
B.E.



2009-11-28 18:02:20


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül