Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891631    








Honlapkeszites

Varga Mihály: 9 milliárd forintos program indul munkásszállások építésére

Kilenc milliárd forintos program indul munkásszállások építésére, illetve munkásszállóként felhasználható ingatlanok felújítására, a támogatásra önkormányzatok vagy önkormányzati társulások nyújthatnak be kérelmet szeptember 30-ig - tájékoztatta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter szombaton az MTI-t.


A programban a kérelmeket az érintetteknek a helyi önkormányzat vagy önkormányzati társulás székhelye szerint illetékes állami foglalkoztatási szervként eljáró fõvárosi és megyei kormányhivatalhoz kell benyújtaniuk.      

A tárcavezetõ hangsúlyozta: a kormány elsõdleges célja a teljes foglalkoztatottság elérése, amihez a munkaerõ mobilitásának elõsegítése is szükséges.     

Varga Mihály közölte, a támogatás keretében, amely minimum 80 munkavállaló elszállásolására alkalmas munkásszállás kialakításához nyújtható, az építési és felújítási, valamint a beruházás célját szolgáló új tárgyi eszközök költségei számolhatók el. A juttatás részben vagy egészben visszatérítendõ, illetve vissza nem térítendõ formában nyújtható, a beruházási költségek legalább 40 százalékát az önkormányzatnak saját forrásból kell biztosítania - tette hozzá.     

Ezen felül arra is felhívta a figyelmet, hogy a támogatás egyik legfontosabb elõfeltétele a kérelmet benyújtó önkormányzat, valamint a térség munkaadói között elõzetesen megkötött megállapodás, amelyben a munkaadóknak kötelezettséget kell vállalniuk arra, hogy a támogatással létrehozott munkásszálláson helyezik el a mobilitási problémákkal küzdõ munkavállalóikat.     

Varga Mihály kiemelte: az önkormányzatnak a munkásszállás megépítését, illetve felújítását követõen bérleti szerzõdést kell kötnie a munkaadókkal, így a munkásszállás mûködtetése a bérbeadásból származó bevételbõl biztosítható. A munkásszállást az önkormányzatnak a beruházás befejezésétõl számított legalább tíz évig fenn kell tartania.

MTI - Kanizsa



2017-05-06 07:06:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül