Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895432    








Honlapkeszites

Nagykanizsán kezdi a Telekom az ellátatlan háztartásokat elérõ szélessávú hálózat fejlesztését

A nagykanizsai járás területén indítja elsõként a Magyar Telekom az internetszolgáltatással eddig ellátatlan háztartásokat elérõ, európai uniós támogatással megvalósuló hálózatfejlesztését - közölte a társaság regionális fejlesztési igazgatója csütörtökön Nagykanizsán.     

Patona Gyõzõ elmondta: összesen 46 magyarországi járás településeinek szélessávú hálózatát fejleszti mintegy 12,2 milliárd forintos európai uniós forrás felhasználásával a Magyar Telekom. A nagykanizsai járás területén 54 település hálózatának fejlesztésére közel 570 millió forintot fordítanak az elnyert támogatásból.     

A dél-zalai térségben mintegy 10 ezer, eddig ellátatlan háztartás számára válik lehetõvé, hogy a kormányzati programnak megfelelõen, a jövõ évben másodpercenként legalább 30 megabit sebességû internetszolgáltatást és HD minõségû televíziós szolgáltatást érjenek el. Nyáron várhatóan elõször Garaboncon és Gelsén indulnak el a munkálatok, amelyek a járás területén 2018 nyarára fejezõdnek be.


Az eddig internetszolgáltatás szempontjából ellátatlan háztartások száz százalékában elérhetõvé válik a legalább 30 megabites szolgáltatás, de az otthonok 50 százalékában gigabites sebességû internetezésre nyílik majd lehetõség. Mindezen felül az új hálózat HD minõségû televíziós szolgáltatást, több tévécsatornát és interaktív televíziózást is elérhetõvé tesz a leendõ elõfizetõknek.     

Patona Gyõzõ elmondta: a Magyar Telekom hálózatában jelenleg 2,8 millió háztartásban tudnak legalább 30 megabites sebességû internetszolgáltatást igénybe venni, ebbõl 700 ezer esetében pedig gigabites a letöltési sebesség. A cég idén további 270 ezer háztartásba juttatja el a szélessávú csatlakozást, ennek zömében szintén a nagyobb sebességet tudják majd biztosítani.

MTI - Kanizsa



2017-05-11 14:38:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül