Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894779    








Honlapkeszites

Pollenhelyzet - Fokozatosan emelkedik a pázsitfûfélék pollenkoncentrációja

A hétvégén a pázsitfûfélék pollenkoncentrációja fokozatosan emelkedik, helyenként már elérheti a tüneteket okozó közepes szintet, és a hirtelen kialakuló zivatarok során roncsolódó pollenszemek esetenként asztmatikus tüneteket is kiválthatnak - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken a hivatalos Facebook-oldalán.


Pénteken és szombaton mediterrán eredetû pollenszemek is érkezhetnek hazánkba, így például az olajfáé és a komlógyertyáné is megjelenhetnek a levegõben. Közepes szintet érhet el még a tölgy, a kõris, valamint a kevésbé jelentõs allergének közül az eperfafélék, a fenyõfélék és a dió pollenkoncentrációja. A nyír, a platán és a fûz pollenje már csak minimális mennyiségben van jelen. Az útifû és a lórom pollenkoncentrációja csak lassan emelkedik, egyelõre az alacsony tartományban marad.     

A kültéri allergén gombák spóraszáma várhatóan emelkedik, a Cladosporium (fonálpenész) koncentrációja többfelé elérheti a tüneteket okozó közepes-magas szintet is.

MTI - Kanizsa



2017-05-12 14:46:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül