Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892304    








Honlapkeszites

Milliárdok a térségbe

Zala megyében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) rendelkezésre álló 23,2 milliárd forintból több mint 12,3 milliárd forint forrást kötöttek le eddig azok a pályázatok, amelyek keretében ipari parki, óvodai, bölcsõdei és turisztikai fejlesztéseket is megvalósítanak.


Zalában elsõsorban önkormányzati fejlesztéseket szolgáló pályázatokból eddig 139 kérelmet bíráltak el, 77 pályázó részesült támogatásban, összesen 9,9 milliárd forint értékben. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. már korábban csaknem 1,5 milliárd forint forrást kapott a TOP-keretbõl, illetve csaknem egymilliárdot fordítottak a megyei foglalkoztatási paktum programjaira, ezekkel együtt Zalában tehát több mint 12,3 milliárd forintnyi forrást kötöttek le mostanáig.

Várhatóan két héten belül további 88 pályázat sorsáról is döntenek, ezekre összesen 9,8 milliárd forintot használhatnak még fel. Valamivel több mint egymilliárd forintos az a keret, amelyre még három nyitott pályázat keretében lehet további kérelmet benyújtani.A megyében eddig minden második pályázó nyert, a két megyei jogú várost kivéve - amelyeknek önálló TOP-keretük van - nyolc zalai városból és 248 további településrõl fõként a gazdaságfejlesztést célzó, valamint a szociális és egészségügyi intézményeket is mûködtetõ pályázók jutottak forráshoz.

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerõpiacért és képzésért felelõs államtitkára, Nagykanizsa országgyûlési képviselõje, a Mura-program miniszteri biztosaként is úgy fogalmazott: Dél-Zalában a helyben élõk megmaradását és a helyi gazdaságfejlesztést, turisztikát is szolgáló pályázatokra került a hangsúly. A Mura térségében a vízi turizmus, valamint kerékpárutak, kiszolgáló létesítmények fejlesztésére is jutott pénz, de ipari park, óvoda, bölcsõde és termelõi piaci kialakítására, felújítására is kaptak forrást a pályázók.

Kanizsa

Cseresnyés Péter: Ipari park, óvoda, bölcsõde és termelõi piaci kialakítására, felújítására is kaptak forrást a pályázók

 



2017-05-13 10:10:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül