Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894911    








Honlapkeszites

Újra indul az Otthon Melege Program

2017-ben is lesz lehetõség a háztartási nagygépek (hûtõ vagy fagyasztó készülékek, mosógépek illetve mosó-szárítógépek) energia megtakarítást eredményezõ kedvezményes cseréjére.


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatot tett közzé nagykorú természetes személyek részére, a magyar háztartások energiahatékonyságának növelése érdekében, meglévõ háztartási nagygépek (hûtõ vagy fagyasztó készülék, vagy mosógép illetve mosó-szárítógép) magas energiahatékonyságú, új berendezésekre történõ cseréjének támogatására. A támogatás nyújtásának célja elsõdlegesen az energiahatékonyság javítása. A magyarországi lakóhellyel rendelkezõ nagykorú, természetes személyek az alprogram által igénybe vehetõ vissza nem térítendõ támogatással csökkentett vételáron (támogatással csökkentett bolti áron) jogosultak új háztartási nagygép (hûtõ vagy fagyasztó készülék, vagy mosógép vagy mosó-szárítógép) beszerzésére.

Az alprogram meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 600.000.000 Ft. Jelen pályázati kiírásra kizárólag magyar adóazonosító jellel és magyarországi lakóhellyel rendelkezõ, nagykorú természetes személyek nyújthatnak be pályázatot.

Jelen pályázati kiírásra személyenként és lakásonként legfeljebb egy háztartási nagygép (hûtõ/fagyasztó készülék, vagy mosógép/mosó-szárítógép) cseréjére nyújtható be pályázat. Egy személy több pályázat benyújtására akkor sem jogosult, amennyiben több bejelentett lakóhellyel rendelkezik. A háztartási készülék cserével minimum 10%-os energia, és minimum 20 kg/év CO2 megtakarítást szükséges elérni. A cserével elérhetõ megtakarítási adatokat a pályázati portál automatikusan határozza meg (számítja ki) a leadni kívánt háztartási készülék és a kiválasztott, megvásárolandó készülék adatai alapján.

Figyelem! Jelen pályázati alprogram keretében együttesen hûtõ/fagyasztó és mosógép/mosó- szárítógép készülék beszerzése nem támogatható, a készülékek közül egy beszerzésére igényelhetõ támogatás.

A részletekért kattintson ide! (PDF)



2017-05-15 08:55:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül