Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894529    








Honlapkeszites

Segítenek a betegeken - 20 önkéntes kezdte meg a felkészülést a Kanizsai Dorottya Kórházban

Ismerkedéssel kezdõdött az önkéntesek tanfolyama. A résztvevõk elmondták azt is, hogy miért vállalták a feladatot. Mária már évek óta kereste a lehetõséget, hogy segítsen másokon. "Az az igazság hogy öt évvel ezelõtt egy nagy mûtétem volt, és akkor láttam, hogy milyen elesett emberek feküdtek mellettem, és akkor megfogadtam, hogy én is ezt fogom csinálni, hogy ha lehetõség van rá, segítek a betegeken. Azon kívül 2 évvel ezelõtt az édesanyámat is ápoltam, az még plusz tett rá egy lapáttal" - mondta Tóth Mária.


A résztvevõk azt vallják, a segítség nem csak annak jó, aki kapja. "Régóta gondoltam erre, csak most van rá lehetõségem, hogy önkéntesnek jelentkezzek ide a kórházba. Egészségügyi szakközépiskolában végeztem, és mindig érdekelt az önkéntes munka, tudom, hogy a segítség az nagyon jó dolog, az önként adott segítség" - tette hozzá Szabóné Horváth Erzsébet.

A jelentkezõk között fiatalok is voltak. Õk az interneten értesültek arról, hogy önkénteseket keresnek a kórházba, a felhívást pedig megosztották egymással. „Azért jöttem, mert úgy éreztem, hogy szükség van rám.” „Nekem a Dóra ajánlotta a facebookon. Én ápolónõnek tanulok, nekem ez hivatástudat. Én szeretek másoknak segíteni, úgy gondoltam, sulin kívül is kéne” - nyilatkozta László Dóra és Szabados Fanni.

Az önkéntes program 2008 óta mûködik az intézményben, jelenleg 15 aktív tagja van, ezt a létszámot bõvítik az új jelentkezõkkel. Az önkéntesek fõleg a fekvõbetegeket segítik majd, közülük is jellemzõen az egyedülállóakat, vagy azokat, akiket a nagy távolság miatt nem tudnak látogatni a rokonaik.

Kanizsa TV - Kanizsa



2017-05-16 04:49:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül