Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893945    








Honlapkeszites

Otthon Melege Program

A szükséges dokumentumok beszkennelésében és a pályázatok benyújtásában idén is segítenek az önkormányzat ügyfélszolgálatán.


A lakóépületek és társasházi lakások fûtéskorszerûsítésére három és fél milliárd forint támogatást írt ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; ebbõl a Nyugat-dunántúli régióban 341 millió forintot lehet lehívni. A támogatás maximális mértéke az elszámolható bruttó költségek 40%-a, de maximum 700 ezer forint.

„Összesen 341 millió forint jut.” A fûtéskorszerûsítési pályázatokat június 6-án, reggel nyolc órától lehet benyújtani. A korábbi évek tapasztalatai alapján a rendelkezésre álló forrás akár néhány órán belül kimerülhet, így a pályázati anyagot érdemes már a leadási határidõ elõtt elkészíteni. „Ami talán egy kicsit megnehezíti az elõkészületet, hogy a pályázat kiírója mindenképp energetikai tanúsítványt kért a meglévõ állapotról és a korszerûsítés utáni állapotról, tehát várhatóan mennyivel javul majd az energiahatékonyság. Ehhez viszont szakemberre van szükség, tehát aki úgy gondolja, hogy pályázni szeretne, a következõ héten, hetekben mindenképpen keressen valakit, aki ezt a dokumentumot elkészíti” - hangsúlyozta dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó.

Augusztus 16-tól a háztartási nagygépek – például hûtõ-, fagyasztó- és mosógépek – cseréjére is lehet pályázni. Mindkét alprogramra csak elektronikus úton lehet jelentkezni. „Nagyon fontosak az idõpontok, elõre fel kell készülni. Az önkormányzat minden segítséget megad az idõseknek, csak keressenek bennünket” - mondta Dénes Sándor Nagykanizsa polgármestere.

A Polgármesteri Hivatal alagsorában található ügyfélszolgálaton még a beadási határidõ elõtt segítenek az Ügyfélkapu-regisztrációban, a szkennelésében és az internetes adatlapok kitöltésében, valamint a pályázat napján – a forrás kimerüléséig – magában a jelentkezésben is.

Kanizsa TV - Kanizsa



2017-05-16 05:12:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül