Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895293    








Honlapkeszites

Ingyenes mobilalkalmazással kereshetõ, hol lehet közügyeket intézni

A kormányhivatalok és különbözõ közintézmények elérhetõségeit is tartalmazza az az ingyenesen letölthetõ mobiltelefonos alkalmazás, amely a fõvárosban, valamint nyolc hazai nagyvárosban szolgál iránytûként az ügyintézéshez - közölte a fejlesztést irányító cég kommunikációs ügynöksége csütörtökön az MTI-vel. A fejlesztõk ígérete szerint hamarosan Eger, Salgótarján, Kecskemét, Kaposvár, Székesfehérvár, Tatabánya, Veszprém, Gyõr, Szombathely, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Siófok és Sopron lakosai is használhatják majd az 1x1 alkalmazást.


Az Androidos és iOS rendszereken futó 1x1 nevû applikáció segítségével megtalálhatók a legfontosabb közintézmények, például a kormányhivataloknak, az önkormányzati és közszolgáltató szervezetek ügyfélszolgálatainak telefonszámai, e-mail-címei, nyitva tartásuk ideje. Az alkalmazással elérhetõ az egyetemek, a könyvtárak, a múzeumok, sõt például a bankautomaták listája is, de a Közérdekû információk menüpont alatt a szeretetszolgálatok, a hajléktalanokat segítõ szervezetek és az állatmenhelyek is megtalálhatók.     

A közlemény idézi Rozsnyói Balázst, a fejlesztést irányító Kerekes Kft. vezetõjét, aki szerint az alkalmazás a hivatalos ügyintézéshez szükséges információkon túl a szabadidõs programszervezésben is segítséget nyújt. A felhasználók a Budapest1x1-gyel kulturális, sport- vagy akár gyerekprogramok, a fõváros számos népszerû szórakozóhelyének, rendezvényközpontjának eseményei közül válogathatnak, és az aktuális mozimûsort is elérhetik.     

Az 1x1 segítségével hívást is lehet indítani, valamint lehetõség van a kiválasztott intézményhez vezetõ út megtervezésre is.     

A Budapest1x1 applikációban kerületi bontásban szintén elérhetõ az ügyeletes gyógyszertárak, kórházak listája.     

A budapesti mellett elérhetõ a Pécs1x1, a Miskolc1x1, a Debrecen1x1, a Nyíregyháza1x1, a Szolnok1x1, a Szeged1x1, a Szekszárd1x1 és a Békéscsaba1x1 is.     

A fejlesztõk ígérete szerint hamarosan Eger, Salgótarján, Kecskemét, Kaposvár, Székesfehérvár, Tatabánya, Veszprém, Gyõr, Szombathely, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Siófok és Sopron lakosai is használhatják majd az 1x1 alkalmazást.

MTI - Kanizsa



2017-05-18 14:13:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül