Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892905    








Honlapkeszites

Rekordközeli iparûzésiadó-bevétellel zárta a tavalyi évet Zalaegerszeg

Az ellenzéki képviselõk által is elismerten megnyugtató, stabil és kiegyensúlyozott volt a gazdálkodása tavaly Zalaegerszeg önkormányzatának, amely rekordközeli, több mint négymilliárd forintos helyi iparûzési adót könyvelhetett el.


Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP), a város közgyûlésének csütörtöki ülését követõ sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a képviselõk elfogadták a tavalyi zárszámadásról szóló rendeletet, amely az ellenzéki politikusok szerint is kifejezetten stabil évet zárt le. Zalaegerszeg a múlt évben 4,2 milliárd forint összegû helyi iparûzésiadó-bevétellel számolt, a végleges összeg pedig rekordközeli, 4,130 milliárd forint lett - jelezte a polgármester.     

A tervezetthez képest az eltérést két változás indokolta: egy kormánydöntés alapján a fuvarozócégek visszamenõleges hatállyal adókedvezményt kaptak az útdíjból, illetve a General Electric jogi átszervezést hajtott végre, mindezek miatt pedig összesen 270 millió forinttal folyt be kevesebb a város kasszájába. Ha ezek a változások nem lettek volna, a 2015-ös rekord 4,2 milliárd forintot mintegy 200 millió forinttal meghaladó iparûzésiadó-bevétellel zárta volna a múlt évet Zalaegerszeg.     

Balaicz Zoltán beszámolt egyebek mellett arról is, hogy a terület- és településfejlesztési operatív program zalaegerszegi keretébõl 317 millió forintot fordítanak az északi ipari parkban lévõ inkubátorház 1600 négyzetméteres iparcsarnokkal történõ bõvítésére. Arról is döntöttek a képviselõk, hogy részt vesz a város a munkásszállók felújítását célzó kormányzati programban, és 600 millió forintos beruházással - amelynek 60 százalékát állami hozzájárulás fedezi - felújítanak egy egykori kollégiumot, ahol 160 férõhelyes modern munkásszállót hoznak létre.

MTI - Kanizsa



2017-05-19 04:54:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül