Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894169    








Honlapkeszites

Lakossági fórumot tartottak a város készülõ településrendezési tervérõl

A fórumon bemutatták Nagykanizsa készülõ településrendezési tervét. Az M9-es gyorsforgalmi út, a déli elkerülõ út és például új iparterületek is szerepelnek a tervezetben. Az új településrendezési tervre azért van szükség, mert a most hatályban lévõt több mint 10 éve fogadták el, azóta pedig nagyon sok változtatás történt. Ráadásul egy kormányrendelet is kimondja, hogy még idén felül kell vizsgálni a korábbi településrendezési terveket. "Ha ez nem lenne, akkor is szükség lenne most már a sok szempontból elévült rendezési tervnek a frissítésére, mert az igények is jelentõsen megváltoztak és a város fejlõdési dinamikája is igényli ezt” - mondta Deák-Varga Dénes Nagykanizsa fõépítésze.


A tervekben egységes szerkezetbe foglalták a város fejlesztési elképzeléseit a lakossági és vállalkozói igényekkel. "Az új építési szabályok alapján elsõsorban az országos elõírások az irányadóak – ezt próbáltuk leképezni Nagykanizsa esetében, lehetõség szerint a lehetõ legtöbb szabadságot adva az építkezõknek, hogy fejlõdni tudjon a város" - nyilatkozta Gergye Péter vezetõ településtervezõ.

A fórumon elhangzott, a város rendezési tervének is haladnia kell a felgyorsult korral, a 21. századi kihívásokra pedig az urbanisztikának a jövõben is folyamatosan reagálnia kell.

Kanizsa TV - Kanizsa



2017-05-19 05:29:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül