Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894290    








Honlapkeszites

Ingyenes tanácsadást nyújtanak a JogPontokon

Ingyenes jogi tanácsadást tartottak ügyvédek az Erzsébet téren. A jogsegélyszolgálat munkatársai elsõsorban a munka világában felmerülõ jogi kérdésekben adtak válaszokat. A szolgáltatást egyébként keddenként bárki igénybe veheti a Halis István Városi Könyvtárban.


Szokatlan helyszínen, ráadásul térítés nélkül adtak tanácsot ügyvédek Kanizsán. Az Erzsébet téren felállított sátorban munkajogról, társadalombiztosítási jogról, adó- és cégjogról is lehetett kérdezni a jogászokat. Dr. Bicsák Zsófia ügyvéd stábunknak elmondta: „A gyakorlati kérdések általában a munkajog területérõl kerülnek ki. Leginkább a minimálbér, a garantált bérminimummal kapcsolatos kérdések merülnek fel, de ugyanúgy a felmondás, a munkaviszony megszüntetésével, szabadságolásokkal, munkahelyi kártérítésekkel kapcsolatosan is megkeresnek minket. Az szja miatt most porondon voltak az adózási kérdések.”

Az ingyenes tanácsadást a Jogpontok projekt keretében nyújtják az ügyvédek; errõl dr. Györe Marianna ügyvéd adott tájékoztatást: „Az ingyenes jogtanácsadás 2019. június 30-ig vehetõ igénybe, az EU és Magyarország kormányának támogatásával. Gyakorlatilag teljes országos lefedettséggel mûködik.” Nagykanizsán kedd délutánonként a Halis István Városi Könyvtárban várják a jogi segítségre szorulókat. Emellett telefonos ügyfélszolgálaton, e-mailben is várják a kérdéseket. További információt a jogpontok.hu weboldalon kaphatnak.

Kanizsa TV - Kanizsa



2017-05-25 05:30:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül