Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948488    








Honlapkeszites

Jelzõrendszeres házi segítségnyújtás

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretein belül, az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg a nagykanizsai, a zalakarosi és zalaszentgróti kistérségekben a fenti névvel ellátott projekt, melyet a Magyar Vöröskereszt Városi Szervezetének nagykanizsai telephelyén dr. Baracskai Józsefné megyei igazgató, Antal Istvánné területi vezetõ és dr. Dömötör László, a kanizsai kirendeltség munkatársa mutattak be a sajtónak.

A Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete a programmal Zala megye jelentõs részén, az említett kistérségek összesen hetven településén nyolcszáz jelzõkészülék telepítésével egy korszerû szociális szolgáltatási formát valósít meg.


A szolgáltatás lényege, hogy szükség esetén – egészségügyi vészhelyzet, rosszullét, otthoni baleset, mozgásképtelenség, pánikroham stb. – az ellátásban részesülõnél elhelyezett távfelügyeleti kommunikációs egység, valamint testen is hordozható jelzõkészülék segítségével, egyetlen gombnyomással riasztás küldhetõ, valamint hangkapcsolat létesíthetõ a diszpécserközponttal. A rendszer automatikusan azonosítja a segélykérõt, a diszpécser pedig értesíti a készenlétben lévõ szociális gondozót. A gondozó a riasztás alapján haladéktalanul indul a segélykérés helyszínére, kiérkezésének idõtartama nem haladhatja meg a riasztástól számított 30 percet. A szociális gondozó a helyszínen elvégzi a szükséges intézkedéseket, elsõsegélyt nyújt, illetve további segítséget (pl. mentõt) hív. A segélyhívó rendszer hétköznap, hétvégén és ünnepnapokon is 24 órában folyamatosan mûködik.
A jelzõrendszeres készülékek jelenléte az ellátást igénybe vevõk számára fokozott biztonságérzetet nyújt, és segítségükkel akár életmentõ beavatkozásra is sor kerülhet.
A szolgáltatást a 65 év feletti, vagy életkorra tekintet nélkül a súlyosan fogyatékos vagy pszichiátriai beteg személyek szociális rászorultság alapján vehetik igénybe.
K.H.



2009-12-04 11:57:09


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül