Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895289    








Honlapkeszites

Újabb 30-35 terméket vizsgálnak majd

Újabb 30-35 termékre - sörökre, üdítõkre, jégkrémekre, grillezéshez használt termékekre, szószokra, salátaöntetekre - terjednek majd ki a kettõs minõséget ellenõrzõ vizsgálatok - mondta Zsigó Róbert, a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelõs államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.


A vizsgálat során kiderülhet, hogy ennél a 30-35 termékpárnál elõfordul-e az, hogy a multinacionális cégek más minõségben, más összetételben, más összetevõkbõl gyártanak Magyarországra, mint a nyugat-európai piacra.     

Zsigó Róbert szerint az ügy megoldása az Európai Unió kezében van, jogilag az Európai Bizottság tud fellépni a jelenség ellen.     

A kettõs minõségû élelmiszerek jelentette probléma ráadásul nemcsak a magyar, hanem a közép-kelet-európai (szlovák, horvát) piacon is jelen van - tette hozzá.     

Beszámolt arról is, hogy a témában kedden Pozsonyban tartanak majd egy konferenciát, ahol egyebek mellett a V4 országok képviselõi mutatják be az európai biztosoknak, hogy az európai élelmiszerpiacon létezik a kettõs minõség ügye.     

Zsigó Róbert kiemelte: a helyzet megoldására a kormány egy jogszabály tervezetet dolgozott ki, amelynek értelmében ha egy multinacionális cég Magyarországon és Nyugat-Európában is forgalmaz egy-egy terméket, de a két termék minõségében, összetevõiben eltér, azt a magyar vásárlók számára felirattal kell jeleznie a cégnek. Az Európai Unió egyelõre még vizsgálja a tervezetet - mondta.

MTI - Kanizsa



2017-05-30 10:01:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül