Ma 2024. 11 22.
Cecília, Filemon napja van. Látogatók száma : 57022196 |
||||||||||
|
GasztroKanizsa: Paprikás csirke, ahogyan Újudvaron tanulta Zsuzsa Jövõre ünnepli ötvenedik házassági évfordulóját a kiskanizsai Rédics Árpád és felesége, Nagy Zsuzsanna. Az esküvõjük után a fiatalok Újudvaron, a férj édesanyjánál kezdték el közös életüket. Bár az ifjú asszony tudott sütni-fõzni, ennek ellenére sok újdonságot tanult el anyósától. Közülük az egyik legkedveltebb a paprikás csirke, ami minden évszakban megtalálható náluk a családi „étlapon”. A gyorsan elkészíthetõ, olcsó és ízletes étek a rokonságuk körében is sikert aratott. Hozzávalók 2 személyre: 1 nagy fej vöröshagyma, 4-5 db zöldpaprika, 2 db csirkefarhát, 1 kanál étolaj. Elkészítése: A csirkefarhátról – ha valaki nem szereti – lehúzzuk a bõrt, leszedjük a zsírt és feldaraboljuk. A kockára vágott hagymát és a csontos húst 10 percre feltesszük párolódni az étolajon, majd hozzárakjuk a feldarabolt paprikát, és további 10 percig sütjük, majd sózzuk. Tálalhatjuk rizzsel, fõtt krumplival, nokedlival vagy tarhonyával. Rédicsék így szeretik, de a város ellenkezõ, keleti oldalán élõ sógoruk, Pista kevesellte húst, ezért csirkemellel bõvíttette ki a receptet. Rédics Árpádné farhátból készíti a paprikás csirkét, sógoráék mellett is tesznek bele (Fotó: Bakonyi Erzsébet)
MAGAZIN ROVAT >>> |
FRISS HÍREK
15:22 - Indul a Filmklub
11:44 - Évadkezdés a Hölgyklubban
09:52 - A csonthéjba zárt egészség
05:10 - Emlékül
05:05 - Idõsek sportnapja
04:39 - Fókuszban a madarak
16:16 - Ünnepi program - Október 6.
14:52 - Figyelem! Idõpontváltozás!
|