Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893349    








Honlapkeszites

Válogathatnak a diákok a nyári munkalehetõségek között

A nyári diákmunkáknál az idén is széles a választék, az iskolaszövetkezetek tájékoztatása szerint a tanulók dolgozhatnak például pénztáros, árufeltöltõ, fürdõsegéd, úszómester, hostess, rendezvényi kisegítõ munkakörben, emellett várják õket nyelvtudást igénylõ munkákra, a felsõoktatásban tanulók pedig informatikai, mérnöki területeken is el tudnak elhelyezkedni, teljes és részmunkaidõben egyaránt.


Az Y Generáció Iskolaszövetkezet jellemzõen budapesti vállalatokkal áll kapcsolatban, tavaly a nyári szezonban nagyjából 2000 munkavállalóval mûködött együtt. Az iskolaszövetkezet tájékoztatása szerint a diákok a nyári szünet alatt részmunkaidõben (4 vagy 6 órás) és teljes (8 órás) munkaidõben is állást vállalhatnak.     

A diákok órabére a betöltött álláshoz szükséges szaktudást figyelembe véve bruttó 733 és 2900 forint között mozog. Az iskolaszövetkezetnél a legtöbb pozícióhoz kapcsolódó órabér nagyjából bruttó 1000-1100 forint körüli - tették hozzá.         

A Schönherz Iskolaszövetkezet, amely fõként a felsõoktatásban tanulók foglalkoztatását segíti, azt közölte, hogy leginkább az informatikai és mérnöki területeken tudnak pozíciókat kínálni. A szervezet szerint a legnagyobb kereslet a fejlesztõ, tesztelõ, rendszergazda és a technikusi munkakörben jártas munkaerõ iránt van. Lehet jelentkezni a szövetkezetnél hagyományos pozíciókra is, így például irodai asszisztensi, ügyfélszolgálati munkatársi állásra, de gyakornoki munkakör is betölthetõ.     

A tanulók bérezése a hagyományos munkaköröknél óránként bruttó 900-1200 forint közé, az informatikai szaktudást igénylõ munkáknál pedig óránként bruttó 1200-2000 forint közé tehetõ. A legjobb helyzetben a mobilfejlesztõk vannak, õk bruttó 3000 forintot kapnak óránként - tették hozzá.     

A MÁV-Start arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Nebuló-Meló Iskolaszövetkezettel együttmûködve ajánl nyári munkát a diákoknak. A vasúttársaság állomási segítõket, állomási általános információsokat, idegen nyelvet beszélõ nemzetközi információsokat, ügyfélszolgálati információsokat, utastájékoztató vagy adminisztrációs segítõket, a balatoni zenei fesztiválok idején segítõ információs munkatársakat, kerékpárrakodókat keres.     

A vasúttársaság a teljes munkaidõs minimális órabért meghaladó mértékû fizetést ad, az órabérek 750 forinttól 1100 forintig terjednek a munkakörtõl függõen. A diákok szinte az összes balatoni és velencei-tavi állomáson, Budapesten, Békéscsabán, Celldömölkön, Debrecenben, Gyõrben, Kaposváron, Miskolcon, Nagykanizsán, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden, Székesfehérváron és Szolnokon is vállalhatnak feladatokat - közölték.     

A kereskedelemben mûködõ cégek szintén számítanak a diákmunkára. A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. az idén is országszerte várja a diákok jelentkezését, fõként árufeltöltõ, illetve pénztáros pozíciókra. A cégnél a diákok teljes vagy részmunkaidõben is vállalhatnak állást. A tanulók az egyes boltokban vagy a budapesti Nyugati téren található SPAR Karrier Irodában érdeklõdhetnek a rendelkezésre álló lehetõségekrõl - olvasható a cég MTI-nek eljutatott közleményében.       

A Budapest Gyógyfürdõi és Hévízei Zrt. arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a fõvárosi fürdõknél, strandoknál uszodamester, pénztáros, vízicsúszda-kezelõ, fürdõsegédmunkás (takarító, öltözõkezelõ, kölcsönzõi feladatok), hostess pozíció betöltésére keresnek diákokat. Munkájukat a fürdõk 12 órát meghaladó nyitva tartása miatt több munkarendben igénylik, tavaly nyáron 145 119 óra diákmunka igényük volt.     

A diákokat csak közbeszerzési pályázaton kiválasztott diákszövetkezeten - idén az Y Generáció Diákszövetkezeten - keresztül foglalkoztatják. Az ajánlott órabér nettó 800 forint, kivéve a pénztáros és uszodamester munkakört, ezekben a munkakörökben 2017. június 1-je óta az óradíj nettó 926 forint.     

Az Aquaworld Resort Budapest az MTI érdeklõdésre közölte: a diákok az élményfürdõnél csúszdaõri, pénztárosi állást vállalhatnak, illetve a szálloda éttermében a reggeliztetésnél segíthetnek. Az állásokról érdeklõdni, illetve jelentkezni a diákszövetkezeteknél, valamint a hr@aquaworldresort.hu e-mail címen lehet.

MTI - Kanizsa



2017-06-06 05:17:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül