Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893241    








Honlapkeszites

Januártól jelentõs bérrendezés jöhet a turizmusban

Januártól jelentõs bérrendezés jöhet a turizmusban, errõl a Magyar Turisztikai Ügynökség egyeztetett ágazati érdekképviseleti szervezetekkel - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az MTI-nek szombaton.


Kiemelte: a vendéglátást és szállodaipart képviselõ legjelentõsebb munkáltatói és munkavállalói szakmai szervezetekkel egyetértés született arról, hogy az ágazatban dolgozók bérhelyzetét a lehetõ legrövidebb idõn belül rendezni kell. Ennek módjáról további egyeztetéseket tartanak.     

Guller Zoltán rámutatott, hogy a vendéglátásban jövõ évtõl elfogadott jelentõs áfacsökkentés - a jelenlegi 18-ról 5 százalékra csökken az áfa - megfelelõ fedezetet teremt a bérek emeléséhez. A kormányzat az áfacsökkentésért cserébe az ágazatban dolgozók bérének már rövid távon is jelentõs emelését várja a vállalkozásoktól, ami szintén hozzájárul a turizmus versenyképességének növeléséhez - húzta alá.     

Az MTÜ folyamatosan figyelemmel kíséri az ágazati bérek alakulását, a hatóságokkal együttmûködésben fellépnek a munkavállalók szabályszerû foglalkoztatása, bejelentése érdekében - mondta.     

Az egyeztetéseken részt vettek egyebek között a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége, Magyar Vendéglátók Ipartestülete, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, a Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakszervezet, vagy a Magyar Éttermi Szövetség képviselõi.

MTI - Kanizsa



2017-06-10 13:17:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül