Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892041    








Honlapkeszites

Összefogás a biztonságért

A mezõgazdasági munkavégzés biztonságára fókuszáló, kétéves, országos munkavédelmi kampányt indít a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) és a Szent István Egyetemmel együttmûködve - jelentette be Cseresnyés Péter, az NGM munkaerõpiacért és képzésért felelõs államtitkára.


Ennek keretében tájékoztató kiadványokkal és konferenciákon hívják fel az ágazat munkaadóinak figyelmét a biztonságos munkavégzésre. Az államtitkár kiemelte: a kampányt követõen emelni akarják a munkavédelmi ellenõrzések hatékonyságát és gyakoriságát is. Szeretnék, ha az idei és a 2018-as statisztikák már javulást mutatnának, ugyanis tavaly a mezõgazdaságban 18 halálos munkabaleset történt, az idén pedig már 7. A mezõgazdaság az egyik legveszélyesebb ágazat.

A tárca beszámolója szerint a munkavédelmi hatóság ellenõrzési adatai is kedvezõtlenek, tavaly a mezõgazdaság, erdõgazdálkodás, halászat ágban az ellenõrzött 725 munkáltató háromnegyedénél találtak valamilyen munkavédelmi szabálytalanságot. Az ágazat munkavédelmi helyzetét az is negatívan befolyásolja, hogy az építõipar mellett a mezõgazdaságban a legmagasabb a szakképzetlen munkavállalók száma.

Cseresnyés Péter hozzátette: a mezõgazdaságban a legfõbb veszélyforrások a gépek, illetve a vegyi anyagok használatából adódnak. Kiemelte: a munkavédelemben szemléletváltásra van szükség, a munkaadóknak a munkafeltételek javítására, a munkavállalóknak pedig a munkafegyelem betartására kell nagyobb hangsúlyt helyezniük. A tájékoztató anyagok készítése mellett jövõre országos célvizsgálatot is indítanak majd az agráriumban.

MTI - Kanizsa

Fotó: A mezõgazdaság is veszélyes üzem. Szeretnék növelni a biztonságot



2017-06-18 06:05:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül