Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892339    








Honlapkeszites

Hulladékvadászattal a jövõért

Két oktatási-nevelési intézményt érint az a projekt, mellyel az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. négy millió forint támogatást nyert a Környezet és Energia Operatív Program pályázatán: a Zrínyi Miklós Általános Iskolát és a Nagykanizsai Központi Rózsa Óvoda Attila Óvodát – tájékoztatták a sajtó képviselõit az érintettek az elmúlt héten.
 

A „Hulladékvadász” nevû projektben a Kft.-nek a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület nyújt szakmai segítséget, közös céljuk a környezetvédelem tudatossá tétele a 400 diák és a 110 ovis, valamint rajtuk keresztül a szülõk és a pedagógusok számára. A novemberben kezdõdött munkaprogram egészen 2010 májusáig tart, melyben a szakmai ismereteket az életkor figyelembe vételével adják át a gyerekeknek. A hulladékudvarok megismerésétõl, a gyakorlati és elméleti képzéseken keresztül a tájbejárásokon át mindenféle színes és a tudati fejlõdést elõsegítõ foglalkozásra sor kerül majd, késõbb tájékoztató füzetek is készülnek.


Több egybehangzó vélemény szerint, melyek a sajtótájékoztatón elhangzottak, az eredmény nem csak a program alatt jelentkezik majd, hanem 15-20 év múlva is, amikor ezek a gyerekek már felnõttek lesznek, s a saját gyerekeiket fogják a tudatos környezetvédelemre nevelni.
S.E.



2009-12-14 13:56:39


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül