Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893704    








Honlapkeszites

Cseresnyés: A kormány intézkedései nemcsak az elvándorlás ellen hatnak...

A kivándorlásról és az agrárgazdaság helyzetérõl is szó volt pénteken az interpellációk között az Országgyûlésben, majd az azonnali kérdések és válaszok órájában az agrártámogatások, az ápolók, valamint a közszolgálati dolgozók bére is felvetõdött.     


Farkas Gergely (Jobbik) szerint a fiatalok lábbal szavaznak. A Publicus Intézet felmérésére hivatkozva azt mondta 1,2 millió ember tervezi, hogy külföldön vállal munkát. A fiatalok között különösen nagy ez az arány, negyven százalékuk vállalna külföldön munkát - tette hozzá. Szerinte a fiatalok lábbal szavaznak, nem kalandvágyból, hanem kényszerbõl mennek el az országból, mert az oktatás, az egészségügy romokban hever, megalázóan alacsonyak a bérek, nagy a korrupció, lakhatási és megélhetési reménytelenség uralkodik.     

A kivándorlás Magyarország egyik legnagyobb problémája - hangsúlyozta, azt kérdezve, miért nem foglalkozik a kormány érdemben ezzel.     

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerõpiacért is felelõs államtitkára szerint az európai uniós tagság egyik vívmánya, hogy a magyarok is bekapcsolódhatnak a személyek és a munkaerõ szabad áramlásába.     

Azt mondta, tapasztalható visszatérés is és szó sincs egymillió elvándorolt magyarról és milliós elvándorlási szándékról. Szerinte a kutatást annak a Pulai Andrásnak az intézete készítette, aki a Gyurcsány-kormány idején milliós megbízásokat kapott, így a felmérés nagy valószínûséggel politikai célokat szolgálhat.    

Elmondta, a kormány foglalkoztatást elõsegítõ intézkedései és a bérek emelése nemcsak az elvándorlás ellen hatnak, hanem elõsegítik a kivándoroltak hazatérését is.

MTI - Kanizsa



2017-06-24 11:33:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül