Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893290    








Honlapkeszites

Vállalkozásoknak szóló új tájékoztatást indított honlapján a NAV

Új rovatot indított honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), minden hónapban közzéteszik azokat az eseteket, ahol az ellenõrzéseknél hibákat tapasztaltak, és amelyek segíthetnek a vállalkozásoknak a szabályok betartásában - hívta fel a figyelmet Kiss Péter András, a NAV adószakmai szóvivõje.


A Tudjon róla! Segíthet! címû rovatban található elsõ három esetet ismertetve a szóvivõ kiemelte: Fejér megyében a tanfolyamot, oktatást és képzést szervezõk ellenõrzésekor kiderült, hogy a vizsgált 19 vállakozás 42 százaléka nem adott számlát; volt két olyan egyéni vállalkozó, akiket a bírság mellett emiatt kizártak a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) fizetõk körébõl is.     

Egy másik eset kapcsán Kiss Péter András közölte, ellenõrzésre számíthatnak azok a cégek, amelyek gyakran jelentik ki és be alkalmazottaikat.     

A szóvivõ felhívta a figyelmet a NAV honlapjának fõoldalán szintén megtalálható ADÓtraffipax rovatra is, ahol megyékre lebontva elõre közlik, hogy melyik idõszakban hova mennek ellenõrizni a NAV munkatársai, és mit vizsgálnak. A tájékoztatás március óta mûködik, az adóhatóság mintegy 120-szor hirdetett meg célzott ellenõrzést.     

A tapasztalatok szerint a bejelentett alkalmazottak és a kiadott nyugták száma, illetve az adóbevételek is nõttek, az ADÓtraffipax javítja az adómorált - mondta Kiss Péter András, hozzátéve, hogy az elõre közöltek mellett továbbra is folytat váratlan ellenõrzéseket a NAV.     

Az adószakmai szóvivõ a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában kitért arra: a NAV munkatársai a helyszíni ellenõrzések után megvizsgálják a vállalkozások bevallásait is, tehát van utólagos nyomon követés.

MTI - Kanizsa



2017-06-28 04:46:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül