Ma 2024. 11 22.
Cecília, Filemon napja van.
Látogatók száma : 57019214    








Honlapkeszites

Bemutatták a Magyar Konyha balatoni gasztrokalauzát

A Balaton legjobbnak ítélt éttermeit, strandbüféit, borászatait, piacait, cukrászdáit és egyebek mellett kerékpározóknak ajánlott helyeit ismerteti a Magyar Konyha magazin Balaton 2017 Gasztrokalauz címû kiadványa, amelyet kedden mutattak be Balatonszemesen.


Az ötödik alkalommal megjelent és a Magyar Konyha júliusi-augusztusi számával együtt kapható gasztrokalauz igyekszik reális képet adni a térség vendéglátásáról. A Balatont 7 régióra osztja és 360 olyan helyet nevez meg, amelyet munkatársaink kipróbáltak - mondta el Lévai Anikó, a Magyar Konyha szerkesztõbizottságának elnöke, Orbán Viktor miniszterelnök felesége.     

Hangsúlyozta: régebben a Balatonról sokaknak a lángos és a hekk jutott az eszébe, az elmúlt 6-8 évben ugyanakkor a nyaralók növekvõ igényeinek, a környék termelõinek, borászainak és a hozzáértõ, szakmájukat szeretõ, lelkiismeretes vendéglátósoknak köszönhetõen óriási fejlõdés történt az itteni vendéglátásban.     

Ehhez a változáshoz az újságírók, a Magyar Konyha magazin is igyekszik hozzájárulni, tavaly láttuk, hogy strandszatyrokban, a regények mellett ott van a hiánypótló gasztrokalauz is - közölte Lévai Anikó.     

A jövõbeni tervekrõl elmondta, felmerült, hogy a zsebkönyvet 2018-ban német vagy angol nyelven is megjelentetik.     

Vinkó József, a Magyar Konyha fõszerkesztõje arról szólt, hogy amíg az elsõ gasztrokalauzba 170 cím került be "elég megengedõen", az ideibe már 360 "elég szigorúan", ez érzékelteti a balatoni gasztronómiában bekövetkezett pozitív változásokat.     

A négynapos fáradtolaj-szagból, a kínai palacsintatésztából, a fejnélküli hekkbõl nemcsak a vendégeknek, hanem termelõknek, tenyésztõknek, vállalkozóknak, szakácsoknak is elege lett, így születtek meg a különleges szendvicseket kínáló strandbüfék, a kecsege, az angolna visszahozására, a kínálat bõvítésére irányuló törekvések - mutatott rá. A borászatról szólva hozzátette: a korábbi 10-20 emblematikus borász helyett ma már 100 készít bort saját elképzelései szerint.     

Megítélése szerint a jó nyaraláshoz jó idõ, jó társaság, jó bor és jó étel kell. A Magyar Konyha hiteles kiadványt igyekezett összeállítani, ami abban segít, hogy a nyaralás valódi élmény és ne kudarc legyen.     

Vinkó József közölte, hogy az idei gasztrokalauz 30 ezer példányban jelent meg, a tavalyiból mintegy 20 ezret adtak el.     

Csapody Balázs, a bemutatónak otthont adó Kistücsök étterem tulajdonosa azt mondta, hogy amikor a vendéglátóhelyét megnyitotta, még csak álom volt, hogy a régióról úgy beszéljenek: "a jóízû Balaton". Ez az álom azonban megvalósulni látszik, mert egyre jobbak az éttermek, a cukrászdák, a strandbüfék, a borok, s egyre jobb minõségû termékekkel, alapanyagokkal állnak elõ a termelõk.

MTI - Kanizsa



2017-06-28 07:17:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül