Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892316    








Honlapkeszites

A kormány a postát jelölte ki az étel- és italautomaták felügyeletére

A kormány a Magyar Posta Zrt.-t jelölte ki az étel- és italautomaták felügyeletére, a posta a szolgáltatást július elsején indítja, az étel- és italautomaták üzemeltetõinek július 31-ig szerzõdést kell kötniük.


A Magyar Posta pénteken az MTI-nek küldött közleményében kiemelte: menedékes felügyeleti szolgáltatóként feladatuk a hatóságilag bevizsgált és engedélyezett mûszaki berendezés, az automata felügyeleti egység felszerelése, mûködtetése, amely a regisztrált étel- és italautomaták adatait továbbítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV).     

A felügyeleti rendszer az automaták bevételérõl pontos információk ad az adóhivatalnak.     

A posta külsõ szakértõ által auditált módon biztosítja az üzemeltetõk forgalmi adatainak védelmét, azt, hogy azok titkosított adatkommunikációs csatornán jussanak el az adóhivatalhoz, az üzemeltetõk pedig elektronikus felületen érik el az automatáik által szolgáltatott, elsõsorban forgalmi információkat - közölte a Magyar Posta.     

Az országszerte mûködõ mintegy 30-32 ezer automata további üzemeltetésének feltétele az automata felügyeleti egység beszerelése, a tulajdonosnak, az üzemeltetõnek szerzõdést kell kötnie az engedéllyel rendelkezõ felügyeleti szolgáltatóval, ez esetben a Magyar Postával - hívja fel a figyelmet a társaság.

MTI - Kanizsa

Fotó: (Illusztráció)/ AFP/Paul J. Richards



2017-06-30 12:17:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül