Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895201    








Honlapkeszites

Folytatódik az országos szúnyogirtás

Ezen a héten további 60 ezer hektár kezelésével folytatódik az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) által koordinált országos szúnyoggyérítési program - tájékoztatta az OKF helyettes szóvivõje hétfõn az MTI-t.


Mukics Dániel emlékeztetett: a június eleje óta tartó program keretében eddig 316 ezer hektáron 764 település környékén irtották a vérszívókat. Ha az idõjárás ezt lehetõvé teszi, ezen a héten 60 ezer hektárt fognak kezelni, ami 160 települést érint majd.     

Közlése szerint a múlt héten Komárom-Esztergom megyében, Gyõr és a fõváros környékén folytattak kezeléseket a szakemberek. Ezen a héten a viharos idõjárás miatt eddig elmaradt irtást is pótolják a területen, ezen kívül Jász-Nagykun-Szolnok, Gyõr-Moson-Sopron, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun és Vas megyében írják a rovarokat.     

A szolnoki és szekszárdi régióban, továbbá Baja és Mohács térségében már a második teljes körû gyérítés kezdõdik el a héten. A napokban a Balatonnál, Szolnok térségében, valamint a Duna mentén végeznek biológiai lárvagyérítést - fûzte hozzá a helyettes szóvivõ.     

A katasztrófavédelem honlapján, a szúnyoggyérítés menüpont alatt nyomon követhetõ, hogy melyik napon, melyik településen, milyen módszerrel védekeznek a vérszívók ellen, térképes ábrázoláson is látható a kezelt terület nagysága és az aktuális heti terv.     

Az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést - közölte Mukics Dániel.

MTI - Kanizsa



2017-07-03 15:18:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül