Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893029    








Honlapkeszites

Agrárkamara: idén átlagos termés várható

Idén átlagos termés várható, ugyanakkor tavalyhoz képest érzékelhetõen csökken majd a termés mennyisége, ugyanis a gazdák vélhetõen nem tudják megismételni a tavalyi kiváló évet - mondta Gyõrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke kedden a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában.


Emlékeztetett, hogy tavaly mintegy 8 millió tonnát arattak le az õszi és a tavaszi kalászos növényekbõl, ami 20 százalékkal haladta meg az 5 éves átlagot.     

Ahhoz, hogy Magyarország a nemzetközi piacokon versenyképes tudjon lenni, folyamatosan emelni kell a terméseredményeket és törekedni kell a költséghatékony termelésre - tette hozzá.     

Gyõrffy Balázs szerint 100 milliméter csapadék hiányzik a talajból, ez kihat a növényi kultúrákra, nem véletlenül csökken a terméseredmény a tavalyihoz képest. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy mivel Pintér Sándor, belügyminiszter július 1-tõl kihirdette a tartósan vízhiányos idõszakot a NAK kezdeményezésére, így a gazdák öntözéskor mentesülnek a vízkészlet-járulék fizetése alól.

MTI - Kanizsa



2017-07-04 10:01:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül