Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893401    








Honlapkeszites

A kiskereskedelem növekedése a bér és jövedelem emelkedésének köszönhetõ

A kiskereskedelmi forgalom növekedése annak köszönhetõ, hogy folyamatosan emelkednek a bérek, jövedelmek Magyarországon - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán az M1 aktuális csatornán a KSH májusi adataira reagálva.


Kiemelte: a kereset-növekedés kétharmadából a fogyasztás emelkedik, egyharmadát a lakosság megtakarítja.     

A miniszter úgy értékelte, mindkét folyamat jó és hasznos. Az egyik növeli a gazdaság teljesítményét, erõsíti a gazdaság azon elemeit, amelyek a belsõ piacra termelnek. A másik hozzájárul ahhoz, hogy a megtakarításokból beruházások legyenek.     

Varga Mihály rámutatott arra, hogy májusban az üzemanyag-forgalom is jelentõsen emelkedett, és ez alapján is a gazdaság növekedésére lehet számítani, az élelmiszer, illetve nem élelmiszer jellegû termékek forgalmában is jelentõs növekedés történt.     

A minimálbér és a garantált bérminimum növekedése alapvetõen azokat az alacsony keresetû csoportokat segítette, akiknél nagyobb arányt tesz ki az élelmiszerek vásárlása. Arra számítanak, hogy a lendületes bérnövekedés hatására a következõ hónapokban az élelmiszerek fogyasztása növekedni fog - tette hozzá.     

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a májusi adatok azt mutatják, hogy megalapozott az idei 4 százalék feletti magyar gazdasági növekedési várakozásuk.

MTI - Kanizsa



2017-07-05 12:29:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül