Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948963    








Honlapkeszites

Nõk Háza Egyesület

Nem tárgyalta a testület a közgyûlésen a Nõk Háza Egyesülettel megkötendõ ellátási és ingatlanhasználati szerzõdéssel kapcsolatos elõterjesztést, érdemi vita nélkül levették azt a napirendrõl. Az egyesület szenvedélybetegek részére szeretne úgynevezett alacsony küszöbû szolgáltatást indítani egy önkormányzati tulajdonú ingatlanban, amihez szükség lett volna az ellátási és ingatlanhasználati megállapodás megkötésére.


Halász Gyula, szabad demokrata önkormányzati képviselõ értetlenségét fejezte ki az ügy kapcsán a közgyûlés szünetében tartott sajtótájékoztatóján. A képviselõ a demokrácia elleni támadásnak minõsítette a napirendi pont levételét, hiszen – mint azt hangsúlyozta – az okmányt a polgármester és az alpolgármester is ellátta aláírásával, az aljegyzõ ellenjegyezte, az illetékes bizottság pedig tárgyalta és támogatja.

– Miközben Marton István is aláírta és a közgyûlés elé hozta az anyagot, most mégis levételre javasolta. Ez most információim szerint azt jelenti, hogy ha ebben az ügyben október végéig nem hozunk pozitív határozatot, akkor mintegy hárommillió forint lehívható pályázati pénztõl esik el a város. Ellenben a törvény elõírja, hogy december 31.-ig biztosítani kell a szolgáltatást, ezért elõfordulhat, hogy itt leszünk fejkvóta nélkül, miközben az ellátást el kell indítanunk. Annak a veszélye is felmerül, hogy az egyesület másik településen valósítja meg az ellátást. Soron kívüli közgyûlést akarunk összehívni a történtek miatt.
Marton István polgármester a felvetések kapcsán azt mondta, véleménye szerint elõkészítetlen volt az anyag, illetve idõközben újabb szempontok merültek fel.

Horváth Attila



2007-11-05 15:57:02


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül