Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893714    








Honlapkeszites

Zala megyében tovább csökkent az álláskeresõk száma

Zala megyében tovább csökkent a regisztrált álláskeresõk száma: június végén 7091 ember szerepelt a nyilvántartásban, 200-zal kevesebb, mint egy hónappal korábban - tájékoztatta a kormányhivatal foglalkoztatási fõosztálya az MTI-t.     

Az álláskeresõk számának csökkenésében a szezonális munkaerõigények bõvülése, valamint a feldolgozóipari munkáltatóknál jelentkezõ viszonylag magas kereslet is szerepet játszott - közölték.     

Június végén Zalában 5,6 százalékra mérséklõdött a nyilvántartott álláskeresõk aránya. A mutató a májusinál 0,1 százalékponttal, az egy évvel korábbinál pedig 0,2 százalékponttal volt alacsonyabb.


A munkaadók a nyár elsõ hónapjában az elsõdleges munkaerõpiacon 1,1 ezer nem támogatott álláshelyet jelentettek be. Az év elsõ felében összesen 6,5 ezer új, nem támogatott álláshely volt a megyében, 800-zal több, mint a tavalyi év azonos idõszakában.       

A hónap során 1,4 ezer álláskeresõnek szûnt meg a regisztrációja, közülük 500-an jutottak támogatás nélkül munkához. Júniusban kevesebb mint 1,2 ezren kerültek a nyilvántartásba. A pályakezdõ álláskeresõk beáramlása miatt az elmúlt idõszakhoz képest emelkedett azok száma, akik elsõ alkalommal szerepelnek a regisztrációban - írta közleményében a foglalkoztatási fõosztály.     

Június végén 593 fiatal, a regisztráltak 8 százaléka volt pályakezdõ álláskeresõ.

MTI - Kanizsa



2017-07-25 05:54:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül