Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893634    








Honlapkeszites

A magyar foglalkoztatotti létszám több mint 70 százaléka náluk dolgozik: augusztus 1-tõl új pályázat segíti õket

Augusztus elsejétõl 10 milliárd forint összegû nyílt pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtõ beruházásainak támogatására a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek. A pénzbõl 1100-1200 kkv-nál több mint 5 ezer új munkahely jöhet létre és további mintegy 10 ezer már meglévõ megõrzését is támogatják.


Varga Mihály elmondta, a pályázattal a kkv-szektor megerõsítésén túl a területi különbségek is csökkennek, a hátrányos térségek felzárkóznak és a helyi gazdaságok is megerõsödnek.

A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a teljes foglalkoztatás eléréséhez a kkv-szektor érdemi támogatása szükséges, hiszen az Európában is nagyon alacsonynak számító magyar munkanélküliségi rátával még nem lehetnek teljesen elégedettek. Mint mondta: fontos a kis- és középvállalkozások támogatása, mert õk teszik ki az országban mûködõ vállalkozások 99 százalékát, emellett a magyar foglalkoztatotti létszám több mint 70 százaléka náluk dolgozik. A kormány ezért kiemelten kezeli a kkv-k helyzetét, hiszen a technológiai fejlesztésekkel, uniós és belföldi támogatásokkal ezek a cégek tovább erõsödhetnek, amivel a versenyképességük, ezáltal az ország versenyképessége is tovább javulhat - tette hozzá.

A központi program segítségével a kkv-k többek között új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, a támogatási összeget ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják - közölte a tárcavezetõ. A munkahelyteremtõ támogatás regionális beruházási támogatás jogcímen vagy csekély összegû (de minimis) támogatásként nyújtható, amelynek mértéke nem regisztrált álláskeresõ esetén új munkahelyenként 1,5 millió forint lehet. Ezen felül a vállalatok kiközvetített álláskeresõ foglalkoztatása esetén új munkahelyenként 500 ezer forint, 12 hónap alatt kizárólag közfoglalkoztatási jogviszonyban foglalkoztatott személynél új munkahelyenként 800 ezer forint, kedvezményezett járásban vagy településen új munkahelyenként további 400 ezer forint kiegészítõ támogatást kaphatnak - ismertette a miniszter.

Varga Mihály hangsúlyozta: a munkáltatónak vállalnia kell, hogy a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat a beruházás befejezésétõl számított 3 évig folyamatosan fenntartja és mûködteti a térségben. A munkáltatónak köteleznie kell magát, hogy a beruházási telephelyén a pályázat benyújtása elõtti 12 hónapban meglévõ átlagos létszámot fenntartja, és a létszámbõvítésre legalább 2 éves folyamatos foglalkoztatási kötelezettséget vállal - tette hozzá.

A munkaerõ-piaci program pályázati idõszaka 2017. augusztus 1-jétõl nyílik meg, és a 2017. szeptember 15-én zárul le. A támogatott beruházást legkésõbb 2018. szeptember 30-ig kell a kedvezményezetteknek befejezniük. A pályázaton való részvételrõl, a pályázat feltételeirõl és elkészítésérõl a beruházás helye szerinti kormányhivatal foglalkoztatásért felelõs szervezeti egysége ad tájékoztatást.

Az alábbi link kapcsolódó anyagában megismerkedhet a pályázat részleteivel.

http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/10-milliard-forintos-munkahelyteremto-program-indul-a-kkv-knak

MTI - Kanizsa



2017-07-31 08:14:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül