Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893352    








Honlapkeszites

Hõség - Fürdõszövetség: számos fürdõ rekordbevételt érhet el idén

Ha az idõjárás egész augusztusban hasonlóan forró marad, számos fürdõ rekord vendégszámot és bevételt érhet el idén - közölte a magyar Fürdõszövetség az MTI érdeklõdésére.


Országosan változatlanul magas a fürdõk látogatottsága, sok a belföldi és a külföldi vendég egyaránt. Júliusban is a vártnak és a fürdõk üzleti terveinek megfelelõen alakult a belépések száma. Ha az idõjárás augusztusban is forró marad, számos fürdõ rekord vendégszámmal és bevétellel számolhat - írták.     

Közölték, hogy a fürdõk ezen a nyáron is meghatározóak a turizmus alakításában, továbbra is a strandok, fürdõk, természetes vizek vonzzák a legtöbb nyaralni vágyót és segítik a szállodák töltését is.     

A Magyar Fürdõszövetség korábbi adatai szerint 8 százalékkal magasabb árbevételt értek el a szövetség tagjai közé tartozó fürdõk tavaly, az összes fürdõben a növekedés 3 százalék körül alakult. Az árak az elmúlt évben sem nõttek jelentõsen, idén sem lesz általános áremelés. Tavaly a szövetség tagjainak árbevétele meghaladta az 52 milliárd forintot, országosan pedig a fürdõk közel 144 milliárd forint bevételt értek el. Országosan 40 millió fürdõbelépõt értékesítettek tavaly. Magyarországon 550 fürdõegység mûködik, ezekben 8 ezer dolgozót foglalkoztatnak.     

Keddtõl péntek éjfélig az egész országra hõségriadót rendelt el Szentes Tamás, az Emberi Erõforrások Minisztériuma országos tisztifõorvosi feladatokért felelõs helyettes államtitkár, a legfrissebb elõrejelzések szerint a legforróbb idõszak péntektõl vasárnapig tarthat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az év eddigi legerõsebb hõhullámáról írt hétfõ délután. Az elõrejelzés szerint a következõ napokban helyenként 40 fok körül alakulnak a maximumok, s többfelé a leghidegebb órákban sem csökken 20 fok alá a hõmérséklet. Tovább fokozódik a kánikula, a legfrissebb elõrejelzések szerint a legforróbb idõszak péntektõl vasárnapig tarthat.

MTI - Kanizsa



2017-08-02 09:50:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül