Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892333    








Honlapkeszites

Az új autók eladása közel 16 százalékkal nõtt júliusban

Az elõzõ év azonos idõszakához képest 15,8 százalékkal több, 9336 új személyautót helyeztek forgalomba júliusban, az év elsõ hét hónapjában pedig 18,7 százalékos volt a növekedés 2016 azonos idõszakához képest - közölte a Magyar Gépjármûimportõrök Egyesülte (MGE) és a Carinfo.hu az MTI-vel.


Az MGE szerint az adatok azt mutatják, hogy idén folytatódik az újautó-eladások növekedése, 2017-ben várhatóan több mint százezer új személygépkocsit helyeznek majd forgalomba. Emellett folytatódik a magán vásárlók visszatérése a piacra, arányuk már meghaladja a 30 százalékot.     

A közleményben kiemelték: a kishaszon jármû piacon az elsõ hét havi 12,0 százalékos visszaesés a tavalyi magas bázissal magyarázható, amelyben a közben beszüntetett növekedési hitelprogram (nhp) hatása jelentõs volt.     

A nagyhaszon jármûveknél a visszaesés megfordult, 8,5 százalékos növekedést mutatnak az elsõ héthavi adatok.     

A motorkerékpár piac továbbra is gyenge, a júliusi 28,8 százalékos növekedés ellenére, az elsõ héthavi adatok 3,6 százalékos növekedést mutatnak. Ennek a jármûfajtának az értékesítését nagyban befolyásolja az idõjárás szezonalitása. A helyzet javítása érdekében fontos lenne a robogó azonosítás megoldása és a regisztrációs adó kiigazítása a használati kétkerekûek esetében, valamint javítani kellene még a robogókhoz szükséges "B" kategóriás jogosítvány megszerzésének a folyamatát - tették hozzá.       

A nehéz pótkocsik piaca mintegy 20 százalékkal nõtt tavaly és a bõvülés idén is folytatódott. Mindez az alacsony piaci kamatoknak, illetve a megnövekedett fuvarmegbízásoknak és új piaci szereplõk megjelenésének köszönhetõ - áll az MGE közleményében.     

A Carinfo.hu tájékoztatása szerint a személygépkocsi típusok közül a legtöbbet Suzukiból adtak el az elsõ hét hónapban, összesen 8163-at, Ford autókból 6386, Opelbõl 5673, Skodából 5564, Toyotából 4561 kelt el. Az elõzõ év azonos idõszakában is a Suzuki állt az élen, a második helyen azonban az Opel volt, míg a harmadik, illetve a negyedik helyet a Skoda, illetve a Ford szerezte meg.

MTI - Kanizsa



2017-08-02 11:02:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül