Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891624    








Honlapkeszites

Hõség - Néhány százalékos növekedésre számít az idén az alkoholmentes italok fogyasztásában a szakszövetség

A szakmai szervezet reményei szerint az idén az alkoholmentes italok valamennyi fajtájának fogyasztása, beleértve az ásványvizet is, tovább emelkedik néhány százalékkal - közölte a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítõital Szövetség titkára az MTI megkeresésére.


Bikfalvi Istvánné közölte, a nagy meleg mindig kedvezõen hat az alkoholmentes italok fogyasztására. A mostani tartós kánikulában - a tapasztalatok alapján - a fogyasztás mintegy harmadával nõtt.     

Hozzátette: a javasolt folyadékfogyasztás átlagos idõjárási körülmények között napi 2,0-2, 5 liter, ennek ilyenkor akár a dupláját is célszerû meginni. Jó tudni azt is, ha változatosan iszik vizet, gyümölcslevet, üdítõitalt az ember, többet tud inni, és a gyümölcslevek, üdítõitalok fogyasztásával, amelyek 90-95 százaléka víz, így nemcsak az elveszett folyadék pótolható, hanem egyéb hasznos anyag, vitaminok, rostok is jutnak a szervezetbe - hívta fel a figyelmet a szakember.     

A múlt évben az ásványvíz fogyasztása Magyarországon 121 litert tett ki fejenként. A különbözõ gyümölcslé tartalmú gyümölcslevek - a 100 százalékos gyümölcslevek, nektárok és gyümölcsitalok - fogyasztása 26 liter volt átlagosan. Az ízesített vizek és a szénsavas üdítõitalokból, egy fõre számítva, 66 liter fogyott az országban.     

Az összes alkoholmentes ital fogyasztása 2016-ban több mint 4 százalékkal növekedett az elõzõ évhez képest. Az ásványvíz fogyasztása 5 százalékkal csökkent, a különbözõ gyümölcslé tartalmú gyümölcslevek fogyasztása mintegy 6 százalékkal növekedett, az ízesített vizek és a szénsavas üdítõitalok fogyasztása pedig több mint 4 százalékkal nõtt.     

Bikfalvi Istvánné emlékeztetett: annak ellenére, hogy az alkoholmentes italok fogyasztása az utóbbi években évi 4-5 százalékkal növekedett, még így sem érte el a tíz évvel ezelõtti, mintegy 30 százalékkal magasabb fogyasztási szintet.

MTI - Kanizsa



2017-08-04 11:11:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül