Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894685    








Honlapkeszites

Véradóhét - A régi véradók mellett az új jelentkezõket is várják

Véradókra és vérre mindig nagy szükség van, de nyáron még nagyobb az igény, hiszen több baleset történik, mint más évszakokban. Nagykanizsán a Vöröskereszt - most már hagyományosan - véradóhetet szervez augusztusban, hogy segítse a biztonságos nyári vérellátást.


Véradóhetet vagy napokat más települések is szerveznek, hiszen ilyenkor fokozott az igény a vérkészítményekre. „Múlt héten nagyon szép eredmény született Zalaegerszegen, és nem azért mert a versenyszellem uralkodik bennünk, hanem azért, mert higgyék el, ilyenkor a szabadságolások idején tényleg hatalmas problémát jelent a megfelelõ mennyiségû vér összegyûjtése. Szeretnénk, ha a jövõ héten Nagykanizsán is ehhez hasonló eredmény születne” - fogalmazott Szõlõsi Márta, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete vezetõje.

Az akció keretében nem csak az állandó véradókat várják a Sugár út 28. szám alatti véradó állomásra. „Várjuk az új véradókat, minden önkéntes, segíteni vágyó embert nagyon sok szeretettel a véradó hetünkre. 2017. augusztus 7-tõl egészen augusztus 10-ig tart. Hétfõn és kedden délelõtt 10 órától délután 15 óráig várunk mindenkit, szerdán és csütörtökön pedig délután 2-tõl egészen este 7-ig itt leszünk” - mondta Goór Violetta koordinátor.

A véradóhéten minden önkéntest megvendégel a Vöröskereszt, méghozzá a retró jegyében: zenével, strandlabdával, igazi nyári hangulatban várják a segíteni akaró embereket Nagykanizsán.

Kanizsa TV - Kanizsa



2017-08-05 05:49:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül