Ma 2024. 11 22.
Cecília, Filemon napja van. Látogatók száma : 57022467 |
||||||||||
|
Rekordméretû grillnyársat sütött a SPAR Keszthelyen Új magyar rekord született ma Keszthelyen. A SPAR a helyi hipermarket parkolójában kollégáinak segítségével megsütötte Magyarország leghosszabb, 20 méteres grillnyársát. A kezdeményezéssel az üzletlánc célja a minõségi húsfogyasztás népszerûsítése volt. A Regnum nyársrekordhoz az ötletgazda SPAR Magyarország vásárlói egy online játékban gyûjtötték a centimétereket, így került a parázs fölé a gigantikus - egészen pontosan 2000 centiméter hosszú - rablóhús. Vas Zsolt, a SPAR Frissõre elmondta: a kerti sütés egyik legváltozatosabb, rendkívül könnyen elkészíthetõ finomsága a grillnyárs, amelyet a világ szinte összes országában készítenek, általában helyi alapanyagokból. A magyar gasztronómiában a grillnyársat, avagy ahogy sokan ismerik, saslikot, rablóhúst egyedi fûszerezésû húsok mellett különféle zöldségekkel, szalonnával, gombával készítik. A mai rekord során is ezt a magyaros receptet vették alapul, a nyársra végül a sertéscomb mellett cukkini, gomba, kaliforniai paprika, vöröshagyma és császárszalonna került. A célkitûzésnek megfelelõen elkészített 2000 centiméteres grillnyárssal új magyar rekord született Keszthelyen. A szervezõk a gigantikus étel elkészítéséhez 64 kilogramm alapanyagot használtak fel. A 25 darabból összerakott hatalmas grillnyársat húszan tették rá a speciális grillsütõre és 30 perc kellett ahhoz, hogy az étel elkészüljön. A hitelesítés után több mint 100 vendég lakott jól belõle. „Az elmúlt években ismét rendkívüli módon népszerûvé váltak a hagyományos grillételek. A SPAR elkötelezett a minõségi húsfogyasztás iránt, ezért üzleteink kínálatában egyre több grilltermék jelenik meg. A SPAR az egyetlen olyan kereskedelmi lánc, amely saját húsüzemmel rendelkezik. A bicskei Regnum húsüzemben évente több mint 30 millió kilogramm sertéshúst dolgoznak fel a szakemberek és látják el friss áruval a cégcsoport több mint 500 hazai áruházát. Örvendetes módon az elmúlt évben nõtt a sertéshús-fogyasztás, s a várakozásaink szerint a jövõben is egyre többen fogyasztanak szigorúan ellenõrzött körülmények között feldolgozott magyar sertéshúst”, hangsúlyozta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetõje. Kanizsa
MAGAZIN ROVAT >>> |
FRISS HÍREK
15:22 - Indul a Filmklub
11:44 - Évadkezdés a Hölgyklubban
09:52 - A csonthéjba zárt egészség
05:10 - Emlékül
05:05 - Idõsek sportnapja
04:39 - Fókuszban a madarak
16:16 - Ünnepi program - Október 6.
14:52 - Figyelem! Idõpontváltozás!
|