Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949182    








Honlapkeszites

Megvannak a legszebb kertek Kanizsán

A kategóriagyõztesek képviselik majd Kanizsát az országos versenyen, a helyi megmérettetés ünnepélyes díjátadóját pedig szeptember második felében tartják.


Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, idén a verseny hét kategóriájába összesen ötvennyolc kertet neveztek a kanizsai kertmûvelõk.

Mostanra megszületett a helyi forduló végeredménye, amit sajtótájékoztatón ismertettek. Minden kategória legjobbja továbbjutott az országos versenyre. "Ez azt jelenti, hogy a hét nagykanizsai elsõ helyezettbõl szeptember közepére kiderül, hogy az országos zsûri melyiket találja érdemesnek arra, hogy a Magyarország legszebb konyhakertje országos díjat is elnyerje" - fogalmazott dr. Szabados Gyula programkoordinátor.

Az idén már hattagú zsûri a szokásoknak megfelelõen kétszer szemlézte a kerteket. A versenyre nyolcvan százalékban hatvan év felettiek jelentkeztek, a szervezõk szeretnék, ha a jövõben fiatalodna a mezõny. "A programnak a lényege az idei évben is az lett volna, hogy minél több fiatallal kedveltessük meg a kerteket – hát még dolgozunk rajta, mert az átlagéletkor még mindig 67 év felett van. A tapasztalatunk az volt, hogy nagyon lelkesek a kerttulajdonosok, nagyon szívesen megmutatják a kertjüket., és nagyon szívesen megosztják azokat a praktikákat, amelyekbõl még mi, zsûritagok is sokat tanultunk" - mondta Kálovics Andrea zsûrielnök.

A program hasznos a városnak is. "Ami jó a városlakóknak, az önmagában jó a városnak is. Ugye, két részre lehet osztani ezt a versenyt, van a zöldségtermesztés és a virágtermesztés. A zöldség-gyümölcs azért jó, mert a piacra, eladásra is jut ebbõl áru, a virágok által pedig szebb lesz a város, másrészt pedig a parlagterületek megmûvelésre kerülnek" - hangsúlyozta Tóth Nándor Nagykanizsa alpolgármestere.

A zsûri idén egy olyan különdíjat is odaítélt, amilyent többé nem szeretne. Ezt a legpechesebb kerttulajdonos kapta, akinek a júliusi vihar hatalmas pusztítást végzett a területén. A verseny ünnepélyes díjátadója szeptember második felében lesz.

„Legszebb konyhakertek”országos program nagykanizsai, 2017. évi végeredménye: I-II-III. helyezettek, különdíjasok a szakmai zsûri javaslata, döntése alapján ide kattintva érhetõ el. (PDF)

Kanizsa TV - Kanizsa



2017-08-12 11:44:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül