Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895131    








Honlapkeszites

Be kell jelenteni a villanyszerelési és vízközmû-bekötési tevékenységet szeptembertõl

Be kell jelenteni a villaszerelési, illetve vízközmû-bekötési tevékenységet a mûszaki biztonsági hatóságnál szeptembertõl, a tevékenység végzõinek számos feltételnek kell megfelelniük - derül ki a Magyar Közlönybõl.


A kormányrendelet szerint a tevékenységet egy nyomtatványon kell bejelenteni, amelyhez csatolni kell meghatározott képesítés és gyakorlati idõ meglétét igazoló okiratokat. A tevékenységet csak az végezheti, aki rendelkezik legalább egymillió forint értékû felelõsségbiztosítással, valamint nyilatkozik arról, hogy az alkalmazott technológiához jogszabályban elõírt feltételeknek megfelel.     

Gazdasági társaság és egyéni cég akkor végezheti a tevékenységet, ha az azt ellátó munkavállaló rendelkezik megfelelõ képesítéssel és gyakorlati idõvel.     

A hatóság megtiltja a tevékenység végzését, ha a szerelõ nem felel meg a feltételeknek, vagy súlyosan megsértette a villany-, vízközmû-, vagy csatornabekötési szerelõi tevékenység végzésére vonatkozó szakmai szabályokat, amellyel az élet és testi épség veszélyeztetését okozta, vagy jelentõs anyagi kárt okozott.     

Megtiltható a tevékenység végzése akkor is, ha a szerelõ nem a felülvizsgált tervdokumentációnak, illetve nem az elõírásoknak megfelelõen végezte el a munkát. A tevékenységet egy év elteltével lehet újból végezni.

MTI - Kanizsa



2017-08-14 05:12:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül