Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892625    








Honlapkeszites

NAV: eltérõ adójogszabályok vonatkoznak a hosszú és a rövid távú lakáskiadásra

Eltérõ adószabályok vonatkoznak a hosszú távú és a rövid távú lakáskiadásra - hívta fel a figyelmet Kiss Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivõje az M1 aktuális csatornán.


A NAV szóvivõje példaként megemlítette, hogy a rövid távon lakáskiadással foglalkozók szolgáltatást is nyújtanak, mossák az ágynemût, ezzel szemben a hosszú távon kiadott lakások esetében csak átadják a kulcsot a bérlõnek.     

Példaként említette azt is, hogy a hosszú távú lakáskiadás áfa-mentes, nem kell számlát adni, a bérbeadónak adószámot sem kell kiváltania, egyszerû önálló tevékenységként kell majd adózni.     

Kiss Péter András a mûsorban beszélt arról is, hogy a fekete foglalkoztatás torzítja a versenyt a piacon, a szabályosan foglalkoztatók hátrányba kerülnek a jogszabályt megszegõkkel szemben.     

A szóvivõ hangsúlyozta, ha bárkiben felmerül a gyanú, hogy a munkáltatója nem megfelelõen jelentette be, azt ellenõrizni tudja az ügyfélkapun, illetve az ügyfélszolgálaton, vagy a kormányablaknál.     

A NAV március óta közzéteszi az ellenõrzési helyszíneket, illetve a honlapjukon közzé teszik a be nem jelentett módon foglalkoztatókat - tette hozzá a szóvivõ.

MTI - Kanizsa



2017-08-16 07:21:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül