Ma 2024. 11 22.
Cecília, Filemon napja van. Látogatók száma : 57021424 |
||||||||||
|
GasztroKanizsa: Vargányás pincepörkölt a hegyrõl Második helyezést ért el a VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Ház Mamik Hagyományõrzõ Dalköre az idõsügyi tanács által meghirdetett „Nagykanizsa Legjobb Szenior Szakácsa” fõzõversenyen, még tavasszal. A hölgyek nemcsak énekelni tudnak, hanem a sütés-fõzés terén is bizonyították tehetségüket. Választásuk most a közkedvelt, ízletes és laktató vargányás pincepörköltre esett. A kiadós ételt jobbára hegyi összejöveteleken készítik el. Legutóbb a csapatvezetõ, Gál Ferencné Marika ezzel lepte meg vendégeit a förhénci hegyi búcsú alkalmával. Hozzávalók 8 személyre: 10 dkg zsír, 2 fej vöröshagyma, fél kg friss vargánya (de szárítottból is készíthetõ), õrölt pirospaprika, 2 kg sertéslapocka, 1 kg rózsaburgonya, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 babérlevél, 1 zöldpaprika, ízlés szerint só, bors és ízesíthetjük még vegetával. Elkészítése: A hagymát, zöldpaprikát apróra vágva zsiradékon megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, és addig pároljuk, amíg a hús kifehéredik. Utána annyi vízzel öntjük fel, hogy a húst ellepje. Majd beletesszük a fûszereket, és ha már félig megfõtt a hús, belekeverjük a jól megmosott vargányát, valamint 1 piros paradicsomot, és 20 percig továbbfõzzük. Ha már majdnem megfõtt a hús, akkor rakjuk bele a kockára vágott burgonyát és fõzzük készre. Végül a levét pótoljuk, és kenyérrel fogyasztjuk. Mamik, csapatként, jobbára a hegyen fõznek. Balról a harmadik Gál Ferencné, aki legutóbb ezzel a remek egytálétellel lepte meg a csapatot (Fotó: Bakonyi Erzsébet)
MAGAZIN ROVAT >>> |
FRISS HÍREK
15:22 - Indul a Filmklub
11:44 - Évadkezdés a Hölgyklubban
09:52 - A csonthéjba zárt egészség
05:10 - Emlékül
05:05 - Idõsek sportnapja
04:39 - Fókuszban a madarak
16:16 - Ünnepi program - Október 6.
14:52 - Figyelem! Idõpontváltozás!
|