Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894362    








Honlapkeszites

Szeptemberben lesz a TeSzedd! hulladékgyûjtõ akció

Szeptember 15-17-én lesz a TeSzedd!2017 - önkéntesen a tiszta Magyarországért akció - mondta a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelõs államtitkára.


V. Németh Zsolt kiemelte, hogy Magyarország az akcióval csatlakozik a nemzetközi takarítási világnaphoz. Az akció célja idén is a tisztább és egészségesebb környezet kialakítása az illegálisan közterületekre helyezett szemétkupacok eltüntetésével. Emellett a környezettudatos gondolkodásmód erõsítése is cél, valamint a lakosság körében népszerûsíteni az önkéntességet, amelynek jelentõs közösségépítõ szerepe is van.     

Hozzátette: a középiskolák számára azért is hasznos lehet a TeSzedd mozgalomban való részvétel, mivel így a diákok a számukra kötelezõen elõírt 50 óra közösségi szolgálat egy részét ebben az önkéntes akcióban is teljesíthetik.     

Az államtitkár megemlítette, hogy az elmúlt években két nagy nemzetközi, önkéntességen alapuló mozgalomhoz is csatlakozott Magyarország: a "Tisztítsuk meg Európát!" és a "Tisztítsuk meg a Földet!" akciókhoz.     

A TeSzedd! akció fõszervezõje idén is a Földmûvelésügyi Minisztérium.     

A hetedik alkalommal megrendezendõ önkéntes szemétszedési akcióra jelentkezõk szerda reggeltõl regisztrálhatnak a teszedd.hu weblapon - közölte Búsi Lajos, az FM zöldipari támogatások kezeléséért felelõs helyettes államtitkára. Emellett külön felhívta a figyelmet arra, hogy veszélyes hulladékokat ennek az akciónak a keretében nem gyûjtenek.     

A TeSzedd! mozgalomban tavaly 190 ezer önkéntes vállalta lakókörnyezetének megtisztítását, 2240 helyszínen csaknem 2900 tonna szemetet gyûjtöttek össze, ami mintegy négyszerese az öt évvel ezelõtti mennyiségnek.

MTI - Kanizsa



2017-08-21 04:56:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül