Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892521    








Honlapkeszites

Téma: repülõjárat Hévíz és Csíkszereda között

Közvetlen és gyors kapcsolat jöhet létre a Székelyföld és Nyugat-Magyarország között – vonták le a következtetést azon a hétvégi egyeztetésen, melynek témája a Hévíz-Balaton Airport és a csíkszeredai repülõtér közös fejlesztése volt - tudta meg a Székelyhon hírportál.


A Hévíz-Balaton Airport és a csíkszeredai repülõtér közös fejlesztésérõl egyeztetett szombaton Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Papp Gábor, Hévíz város polgármestere a Zala megyei településen – tájékoztat közleményben a megyei önkormányzat sajtószolgálata, kitérve, hogy a felek megállapodtak a két repülõtér közti együttmûködésrõl.

Benkõ Attila, a magyarországi reptér ügyvezetõje reményét fejezte ki, hogy a csíkszeredai légikikötõ fejlesztése is elérhetõ idõn belül megvalósul. Borboly Csaba ennek kapcsán elmondta, nagy lehetõség rejlik Székelyföld és Nyugat-Magyarország légi összekötésében, hiszen jelenleg 14–15 órás autóúton lehet eljutni egyik térségbõl a másikba. Erre lenne alternatíva a légi összeköttetés.

A felek egyébként több európai uniós pályázatban partnerek, ugyanakkor cél a Hévíz és Parajd közötti testvértelepülési kapcsolat kiépítése, hogy még szorosabbra fûzzék a két megye és településeik kapcsolatát, és a jó gyakorlatokat elsajátíthassák. Fotó: HMT-sajtószolgálat

szekelyhon.ro - Kanizsa



2017-08-21 09:03:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül